Tartu üliõpilasmängudel osaleb 65 kõrgkooli 17 erinevast riigist

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool.
Tartu Ülikool. Foto: Margus Ansu

Lõppenud on SELL Tartu üliõpilasmängude koolide registreerimine, kokku on end üles andnud 65  kõrgkooli 17 erinevast riigist. Lisaks lähimatele naabritele, on esindatud näiteks Prantsusmaa, Inglismaa ja Itaalia, aga ka kaugemad maad nagu India, Liibanon ja Hiina.

Mängud toimuvad 16.-18. maini Tartu linnas tuues kokku ligikaudu 200 vabatahtlikku abilist ja 1500 tudengit. Mõõtu võetakse 13 erineval spordialal, kuhu oodatakse nii oma ala tippe kui ka harrastajatest spordisõpru. Alade loetelust leiab näiteks orienteerumise, korvpalli, male ja maadluse, kusjuures kõiki sportlasi innustab kahekordne maailmameister maadleja Heiki Nabi.

Registreerimise II voor lõppeb 14. märtsil, selleks ajaks peavad registreerinud koolid teada andma spordialadel osalejate arvu, kolmanda vooru lõpuks, 14. aprilliks selgub osalevate tudengite täpne nimekiri.

Üliõpilasmängud on ülemaailmselt tuntud suve-universiaadide minimudel kõikidele harrastus-, võistlus- ja tippspordiga tegelevatele üliõpilassportlastele, kuhu on oodatud kõik spordisõpradest tudengid.

SELL üliõpilasmänge korraldavad kordamööda neli riiki - Soome, Eesti, Läti ja Leedu, just sellest tuleb ka mängude nimekombinatsioon SELL.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles