FIFA ähvardus: korraldame MMi eel juhuslikke dopinguteste

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jiri Dvorak.
Jiri Dvorak. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline jalgpalliliit (FIFA) andis teada, et nad kavatsevad suvel Brasiilias toimuva jalgpalli MMi eel läbi viia juhuslikke dopinguteste, et vältida keelatud ainete kasutamist.

FIFA on andnud kõigile MM-turniiril osalevale 32 riigile kohustuse avalikustada neile oma suurturniirieelsete treeninglaagrite ja sõprusmatšide toimumiskohad ning -ajad. Kõikide osalevate riigite rahvusmeeskonnad peavad oma plaanid saatma FIFA-le hiljemalt 1. märtsiks ning rahvusvahelise jalgpalliliidu meditsiinilise juhi Jiri Dvoraki sõnul kasutatakse koondiste ajakava dopingutestide tegemiseks.

«Me ei anna koondistele dopinguküttide saabumisest teada, seega on need testid üllatusvisiidid,» rääkis Dvorak. «Meeskonnad peavad meile teada andma oma asukohad ja nende järgi otsustame, kuhu me lähme. See on esimene kord, kui me sellist asja teeme,» lisas Dvorak.

Brasiilias toimuva MMi ajal jätkub kord, mille järgi valitakse igast meeskonnast kaks juhuslikku mängijat, kellelt võetakse dopinguproove.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles