Juba teine vormelifilmis osalenud võidusõitja hukkus autoavariis

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidu nimel (Rush)
Võidu nimel (Rush) Foto: Kultuurikava.ee

Vormel-1 sarja maailmameistrite Niki Lauda ja James Hunti vastasseisu kujutavas filmis «Rush» osalenud Itaalia võidusõitja Mauro Pane hukkus autoavariis.

50-aastase Pane surnukeha leiti autost, mis oli Milano lähistel teelt välja paiskunud. Pavia linna politsei teatel jäi Pane kadunuks juba eelmisel pühapäeval ning neljapäeval avastati tema valge Renault Megane teelt välja paiskununa Gambolo lähedasest kanalist, mis asub tema kodust vaid paarikümne kilomeetri kaugusel. Avariis hukkus ka autos viibinud naine, politsei tuvastas, et tegu oli 22-aastase rumeenlanna Catalina Ganeaga.

Pane töötas Ron Howardi vändatud ja kriitikutelt kiita saanud «Rushi» juures võidusõidustseenides Niki Laudat kehastanud Daniel Brühli dublandina. Võidusõitjana tuli ta 1986. aastal kardisõidus Itaalia meistriks ning asutas hiljem firma, mis tegeles vanade vormel-1 autode remontimise ja hooldamisega. Viis aastat tagasi tuli Pane ajalooliste vormel-1 autode sarja võitjaks.

Pane on juba teine «Rushis» kaasa löönud võidusõitja, kes pärast filmi esilinastust elu kaotanud. Oktoobris hukkus Austraalias 26-aastane Sean Edwards, kes mängis filmis oma isa Guy Edwardsit. Edwards oli üks neid sõitjaid, kes Lauda 1976. aastal Nürburgringil pärast ränka avariid autost välja aitas ja austerlase tulesurmast päästis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles