Barcelona ja PSG tegid suure sammu veerandfinaali suunas

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Barcelona suurim staar Lionel Messi teenis ja realiseeris Manchester City vastu penalti.
FC Barcelona suurim staar Lionel Messi teenis ja realiseeris Manchester City vastu penalti. Foto: SCANPIX

Talvepausilt naasnud jalgpalli Meistrite liigas tegid suure sammu veerandfinaali suunas Barcelona ja Paris Saint Germain - Kataloonia suurklubi alistas võõrsil 2:0 Manchester City ja PSG oli Leverkusenis koguni 4:0 parem sealsest Bayerist. Seejuures pidid nii City kui ka Leverkusen mängima enam kui pool tundi vähemuses.

Manchester City - FC Barcelona 0:2

Väravad: 54. pen Lionel Messi, 90. Dani Alves

Eemaldamine: 53. Martin Demichelis

Leverkuseni Bayer - Paris Saint Germain 0:4

Väravad: 3. Blaise Matuidi, 39. pen, 42. Zlatan Ibrahimovic, 88. Yohan Cabaye

Eemaldamine: 59. Emir Spahic

Mängude käik:

Mängud on alanud!

3. min - skoor avatud, PSG juhib 1:0! Kiire külm dušš Leverkusenile, kui Blaise Matuidi viib juba 3. minutil PSG võõrsil juhtima

9. min - Sidney Sam pääseb löögile, aga lööb üle

12. min - Ibrahimovici löök tabab kaitsjat, minut hiljem püüab Leno aga Lavezzi ebaõnnestunud löögi

15. min - City on esimese veerandtunni kaitses istunud, nüüd hakatakse ka ise vastase värava poole vaatama

19. min - Negredole mängitakse hea läbisööt, kuid lööginurk jääb liiga teravaks ja pall lendab Barcelona värava eest läbi.

24. min - City karistuslöögi järel on Barcelona värava all suur segadus, Valdes hüppab esimesel korral pallist mööda, kuid suudab selle teisel katsel siiski peaaegu väravajoonelt püüda

25. min - Negredo lööb karistusala joonelt, Valdes püüab

30. min - Barcelona keerutab ümber City karistusala söötu ja lõpuks Messi lööb, aga mitu meetrit üle

36. min - Leverkuseni kaitsjad blokeerivad Lavezzi löögi, väljaku teises otsas püüab Sirigu aga Spahici löögi

38. min - penalti PSGle! Kohtuniku hinnangul lükkab Spahic karistusalas Lavezzi kätega pikali

39. min - PSG läheb 2:0 juhtima! Ibrahimovic lööb täpselt ja tugevalt madala penalti alla nurka, Leno aimab suuna ära, kuid ei suuda tõrjuda

42. min - Ibrahimovic lööb 3:0!!! Matuidi jätab palli kasti äärele Rootsi ründajale ja Ibrahimovic tulistab võimsa löögi tagumisse nurka lati alla

42. min - Negredo saab viielt meetrilt peaga löögile, aga lööb mööda

ESIMENE POOLAEG LÄBI

Teine poolaeg on mõlemas mängus alanud

Raskesse seisu jäänud Leverkusen teeb poolajal kaks vahetust - Simon Rolfes ja Son Heung-Min lahkuvad, mängu tulevad Julian Brandt ja Stefan Reinartz

52. minut - penalti Barcelonale ja punane kaart Man Cityle! Demichelis tõmbab üks-ühele läbi pääseva Messi selgelt maha ja saadetakse platsilt minema

54. minut - Barcelona asub 1:0 juhtima! Messi läheb ise lööma ja lööb kindlalt keskele, kust Hart on ära hüpanud

58. min - City teeb kaks vahetust, Navas ja Kolarov lahkuvad ning nende asemele tulevad Joleon Lescott ja Samir Nasri

59. min - ka Leverkusen jääb kümnekesi! Penaltiolukorras kollase kaardi teeninud Spahic saab teise hoiatuse ja saadetakse platsilt ära

63. min - Nasri ja Negreo mängivad hästi kokku, kuid kaitsjad blokeerivad Nasri löögi

67. min - pall käib veel korra Leverkuseni väravas, aga kohtunikud näevad suluseisu. PSG vahetab, Matuidi lahkub ja mängu tuleb Yohan Cabaye. Ka Bayer on vahepeal teinud oma viimase vahetuse, Sam välja ja Wollscheid sisse

74. min - Alexis Sanchez lahkub ja mängu tuleb Neymar, ka Negredo pääseb puhkama ja platsile tuleb Edin Džeko

77. min - City mängib üliosavalt Silva löögile, kuid Valdes püüab

77. min - Leverkuseni parim võimalus selles mängus, kui Reinartz pääseb tagapostist peaga löögile, ent Sirigu tõrjub. PSG vahetab, Lavezzi lahkub ja mängu tuleb Javier Pastore.

86. min - Ibrahimovic mängib Pastore ilusti löögile, aga Leno tõrjub

87. min - Barcelona vahetab, Fabregas välja ja Sergi Roberto tema asemele

88. min - PSG lööb 4:0 ja selles paaris tundub olevat kõik tehtud! Ilusa kombinatsiooni lõpetuseks saadab jaanuaris PSGga liitunud Cabaye palli ristnurka

89. min - Barcelona lööb 2:0! Dani Alves algatab paremalt äärelt rünnaku, murrab ise kasti ja lööb Harti jalge vahelt teise tabamuse

Leverkuseni ja PSG kohtumine on läbi!

Ka teine mäng Manchester City ja Barcelona vahel lõpeb!

Algkoosseisud:

Manchester City: Joe Hart; Pablo Zabaleta, Vincent Kompany, Martin Demichelis, Gael Clichy; Jesus Navas, Fernandinho, Yaya Toure, Aleksandar Kolarov; David Silva, Alvaro Negredo.

Barcelona: Victor Valdes; Dani Alves, Gerard Pique, Javier Mascherano, Jordi Alba; Sergio Busquets, Xavi, Andres Iniesta; Cesc Fabregas, Lionel Messi, Alexis Sanchez.

Leverkusen: Bernd Leno; Roberto Hilbert, Emir Spahic, Ömer Toprak, Andres Guardado; Simon Rolfes, Lars Bender, Gonzalo Castro; Sidney Sam, Stefan Kiessling, Heung-Min Son.

PSG: Salvatore Sirigu; Gregory van der Wiel, Thiago Silva, Alex, Maxwell; Thiago Motta, Blaise Matuidi, Marco Verratti; Ezequiel Lavezzi, Zlatan Ibrahimovic, Lucas Moura.

 

Enne mänge:

City ja Barcelona duell on kaheksandikfinaalide üks kesksemaid ja eelnevatel hooaegadel eurosarjades ebaõnnestunud City’l on nii mõndagi tõstada. Samas on ka Barcelona sarnases seisus, kuna eelmisel aastal saadi Meistrite liiga poolfinaalis Müncheni Bayernilt kahe kohtumise kokkuvõttes hävitav 0:7 kaotus ja tänavu veerandfinaali mitte jõudmine ei ole nende jaoks aksepteeritav võimalus.

Kui Barcelona on olnud viimasel kümnendil euroväljakutel ründava jalgpalli kehastuseks, siis tänavu on City näidanud ka väga resultatiivset mängu ja eriti on seda suudetud koduväljakul. Premier Leagues on ManCity tänavu löönud 25 kohtumisega 68 väravat. Barcelona on La Ligas 24 matšiga sahistanud vastaste väravavõrku 69 korral. Seega võib loota, et täna saab näha küllaltki ründavat mängu, kuna City vajab kordusmänguks enda võimaluste elus hoidmiseks koduväljakul head tulemust. Eelkõige ongi huvitav näha, kas Inglismaa klubi julgeb suure Barcelona vastu kohe ka võimsalt ründama hakata.

Kohtumise eel on City jaoks kindlasti suurimaks mureks tõsiasi, et nende tänavune suurim väravakütt Sergio Agüero ei saa trauma tõttu kohtumises kaasa teha. Samas on mänguvalmis poolkaitsja Fernandinho, keda on samuti seganud vigastus. Barcelona poolel on aga kõik suurimad staarid eesotsas Lionel Messiga mänguvalmis.

«Võib olla meid ei kardeta enam nagu varem, kuna me ei ole kahel viimasel aastal suutnud Meistrite liigat võita. Siiski nad (Manchester City) austavad meid, kuna meie meeskond on täis maailmameistreid ja Meistrite liiga võitjaid,» teatas Barcelona keskkaitsja Gerard Pique uefa.com’i veergudel. «Mängime väga kõrgetasemelist jalgpalli. Hoiame palju palli ja loome häid võimalusi. Lionel Messi on endiselt meie võtmemängija ja ma usun, et ta teeb hea mängu.»

«Meil on suurepärane võimalus tõestada enda headust,» rõhutas City peatreener Manuel Pellegrini Sportsmaili veergudel. «Vastastel (Barcelonal) on suurepärane meeskond ja nende ridades pallib maailma parim jalgpallur, kuid ka meil on hea meeskond ja head mängijad. Me ei karda Barcelonat, kuna peame astuma arengus sammu edasi ja olema mentaalselt sellisteks kohtumisteks valmis.» 

City on Meistrite liigas jõudnud 16 parema sekka alles esmakordselt, samas Barcelona on Meistrite liiga neljakordne võitja. City peatreener Manuel Pellegrini on varasemalt viinud Villarreali (2006. ja 2009. aastal) ja Malaga (2013. aastal) veerandfinaali.

Barcelona ei ole viimasel viiel korral suutnud Inglismaal mängides võidurõõmu tunda. Viimati külastas Kataloonia klubi Meistrite liiga raames Inglismaad 2012. aastal, kui jäädi poolfinaalis 0:1 alla Chelseale. Viimati alistati Inglismaal inglaste tiim hooajal 2006/07, kui 1:0 oldi paremad Liverpoolist. Samas ei ole Barcelona kunagi ka Manchesteris võidurõõmu tundnud, kuna Manchester Unitedi vastu mängides on Old Traffordil saadud kaks kaotust ja välja võideldud kaks viiki.

City peatreener Pellegrini on enda karjääri jooksul pikalt juhendanud Hispaania klubisid ja nii on tal väga paljudel kordadel tulnud vastu astuda ka Barcelonale. Villarreali, Madridi Reali ja Malaga juhendajana on ta Barcelona vastu mänginud 22 korda, millest on ta teeninud vaid 4 võitu, saanud kätte 4 viiki ja vastu on tulnud võtta koguni 14 kaotust.

Eeldatavad algkoosseisud:

Manchester City: Hart, Zabaleta, Kompany, Demichelis, Kolarov, Nasri, Fernandinho, Toure, Silva, Negredo, Džeko.

FC Barcelona: Valdes, Alves, Pique, Mascherano, Alba, Xavi, Busquets, Fabregas, Pedro, Iniesta, Messi.

Tänases teises duellis on võõrustab Leverkuseni Bayer megarikast Paris Saint-Germaini. Avakohtumises hellitavad lootusi kindlalt ka sakslased, kuid kahe kahemängulise duelli kokkuvõttes on favoriidiseisuses kindlasti Rootsi superstaari Zlatan Ibrahimovici tööandja PSG.

«Pariisi klubi on viimastel aastatel kulutanud meeletult raha ja pannud kokku väga hea meeskonna. Neil on individuaalselt väga palju kvaliteeti. Meie peame hea tulemuse saavutamiseks olema maksimaalsel tasemel, peame igas olukorras andma endast 100 protsenti,» sõnas Leverkuseni soomlasest peatreener Sami Hyypiä. «Oliline on neutraliseerida Zlatan Ibrahimovic.»  

Meistrite liiga tänased mängud (kohtumised algavad Eesti aja järgi 21.45):

Manchester City – FC Barcelona

Leverkuseni Bayer – PSG

Mõlemas paaris on korduskohtumine kavas 12. märtsil.

Ülejäänud kaheksandikfinaalpaarid:

Londoni Arsenal – Müncheni Bayern (avamäng 19.02, korduskohtumine 11.03)

AC Milan – Madridi Atletico (19.02, 11.03)

Peterburi Zenit – Dortmundi Borussia (25.02, 19.03)

Piraeuse Olympiacos – Manchester United (25.02, 19.03)

Istanbuli Galatasaray – Londoni Chelsea (26.02, 18.03)

Schalke – Madridi Real (26.02, 18.03)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles