15-aastane Kaisa Rooba tuli Euroopa meistriks

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisa Rooba
Kaisa Rooba Foto: Raili Rooba

Ida-Virumaal, Pannjärve suusakeskuses algasid täna juunioride maailmameistrivõistlused ja kuni 17-aastaste noorte Euroopa meistrivõistlused suusaorienteerumises. Eestil on kullaarve juba avatud!

Võistluste keskus asub küll Põlvas, kuid lumepuuduse tõttu tuli sealsetel korraldajatel kolida võistlema Ida-Virumaale, kus on veel säilinud piisavalt looduslikku lund. Võistluseelse öö külmakraadid muutsid vesise lume jäiseks koorikuks, mistõttu rajad olid väga kiired ja nõudsid head suusavalitsemisoskust.

Avadistantsiks olnud lühirajal tegi tehniliselt veatu soorituse alles 15-aastane Rakvere neiu Kaisa Rooba ning võitis kogenumate konkurentide ees üllatuslikult Euroopa noorte meistritiitli. Mullu Lätis sama tiitli võitnud Värska neiu Doris Kudre ei suutnud orienteerumisvigu vältida ja pidi leppima 10. kohaga.

Noormeestest oli Eesti parim 20. kohaga lõpetanud Lauri Kukk, meesjuunioridest 13. kohaga Andres Saal ning naisjuunioridest 21. kohaga Silvia Luup.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles