Patrail allkirjastas Lemgoga lepingu, kuid...

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui palju on Eestis peale Mait Patraili pallimängijaid, kelle vastu tunnevad huvi kaks maailma tugevaima liiga klubi?
Kui palju on Eestis peale Mait Patraili pallimängijaid, kelle vastu tunnevad huvi kaks maailma tugevaima liiga klubi? Foto: Michael Kessler

Mait Patraili vahepeal võimatuna tundunud üleminekust Saksamaale võib siiski tänavu asja saada. Samas ei kindlusta hiljuti allkirjastatud leping Lemgo TBVga eestlase siirdumist maailma tugevaimasse liigasse.

Šveitsi käsipalliklubi Schaffhauseni Kadetteni liidri järgmine hooaeg on praegu meeldivalt segane – mõnusale olevikule võib õige pea järgneda helgem tulevik. Laupäeval EHF Cupi finaalmängule Lemgoga kaasa elanud Postimehele avameelse intervjuu andnud Patrail harutas lepingutega seonduva üksipulgi lahti.

Tunamullu Kadetteniga kolmeaastase lepingu sõlminud Patraili kontrahtis on punkt, mis lubab maailma parimal klubil, värskel Meistrite liiga võitjal THW Kielil andeka eestlase soovi korral iga kell endale värvata. Saksamaa meistrivõistlustel 2. kohal paikneval klubil pole aga praegu Patraili vaja, sest 22-aastane Põlvast pärit sportlane jääks ässade varjus pinki nühkima.

Kadetten ei taha loobuda

Küll on kogu selle hooaja jooksul Patraili vastu elavat huvi näidanud Bundesligas seitsmendal real asuv Lemgo, kes tugevuselt teise eurosarja finaalis kahe mängu kokkuvõttes Kadettenist jagu sai. Lemgo oleks nõus Patraili kas või homnepäev oma tiiva alla võtma, kuid tulevaks hooajaks koha Meistrite liigasse taganud Šveitsi meister ei taha oma parimast pojast loobuda.

«Patrail mängib ka järgmisel hooajal Kadettenis ja siirdub siis Kieli,» raius 26 miljoni krooni suuruse eelarvega Kadetteni mänedžer Peter Leutwyler mängujärgsel pressikonverentsil toonil, mis ei jätnud võimalust vastu vaielda. «Lemgo on oma pakkumise teinud, kuid see ei rahulda meid. Raha on oluline, kuid meeskonna edu veel tähtsam.»

Paar meetrit eemal sama laua taga istunud Lemgo peatreener Volker Mudrow rääkis aga midagi muud. «Mina olen küll kindel, et Patrail on sügisel meie rivistuses,» ütles Mudrow.

Muheda olemisega juhendaja kinnitas, et arvestab Patrailiga kui põhimehega. «Mait on noor, tugev ja pikk. Ta pole veel valmis mängija, kuid käes on aeg end Bundesligas proovile panna,» sõnas ta. «Maidu suureks eeliseks on mitmekülgsus. Ta võib mängida rünnakul vasaksisemise ja mängujuhi kohal ning rassida ka kaitses. Pealegi mulle meeldib noori treenida.»

Patraili sõnul ei toimu tehingut aga Kieli nõusolekuta. «Kiel saaks mu soodsatel tingimustel endale ning antud juhul oleks nende soov mind lepinguga siduda ja siis Lemgole rendile anda. Kielil poleks sellise variandi vastu midagi, kuid nad ei taha Kadetteniga tülli minna,» selgitas ta.

Patraili sõnul andis ta lepingule Lemgoga oma allkirja, kuid kas mänedžeri käes olev kontraht ka käiku läheb, seda näitab lähiaeg. «Olen otsustanud, et tahan Lemgosse minna, ning ülejäänu on kolme klubi teha. Igatahes Lemgo inimesed on mulle korduvalt öelnud: järgmisel hooajal näeme. Ülemineku suhtes on positiivselt meelestatud ka mu mänedžer,» lisas Patrail.

«Nägid ise, milline möll täna meie saalis käis,» viipas mõnusa suveilma tõttu intervjuu õues andnud Patrail linna servas asuvale Schweizersbildhallele. «Saksamaal on igas kohtumises selline atmosfäär. Fantastiline publik sunnib mängijat endast kõike andma. Šveitsi liigas pole meil pooltki nii palju pealtvaatajaid ja kohati on lausa igav platsil ringi joosta. Kadetteni fännid on mu järgmise hooaja plaanide kohta küsinud ja tahavad, et ma siia jääks, kuid ihkan Šveitsi liiga tasemest midagi enamat. Saksamaal saaksin tugevaid treeninguid, hooaja vältel 40 kõrgetasemelist mängu ja lisaks osaleb Lemgo eurosarjas.»

Suvepuhkus soojal maal

Kurnava hooaja lõpusirgel olev Patrail ootab juuni keskel toimuvale EM-valikturniirile järgnevat suvepuhkust, mis mullu piirdus vaid napi kahe nädalaga. Mitmekülgne sportlane kaalub soojale maale minekut ja tahab end proovile panna ka teistel aladel.

«Suvel meeldib mulle rannas mängida jalg-, võrk- ja käsipalli ning osaleda tänavakorvpalliturniiridel. Eelmisel aastal sain kõik ära proovida, sama loodan teha ka tänavu,» rääkis Patrail. «Ja oleks tore, kui suvel tuleks mänedžerilt telefonikõne ning ta ütleks, et mängin järgmisel hooajal Lemgos.»

Patrail leidis korterist venelase

Intervjuu vahepeal vestleb Patrailiga paar minutit isiklik saksa keele õpetaja, kes eestlasele head puhkust soovib ja tulevikuplaanide kohta pärib. «Käsipallikeel on mul selge, kuid saksa keeles suhtlemine valmistab raskusi,» tunnistas Patrail.

Maailma ühe kõrgema elatustasemega riiki peab Patrail väga turvaliseks ja inimesi üliviisakateks. Ühe ebameeldiva vahejuhtumi pidi Patrail siiski läbi elama. Tänavu jaanuaris, kui ta koondise juurest Šveitsi naasis, leidis ta oma korterist eest Venemaa käsipalluri, kelle Kadetten tema teadmata sinna elama oli sokutanud.

«Ta mängis farmklubis ja käis esindusmeeskonnas testimisel, kuid läks aprillis koju tagasi,» ütles Patrail. «Tegelikult saatis klubi mulle meiliga teate, mida ma Eestis olles aga ei lugenud.» (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles