Mainekas Briti ajakiri: curling on ohtlikum kui suusahüpped ja laskesuusatamine

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi curlingukoondis.
Rootsi curlingukoondis. Foto: SCANPIX

Suurbritannia spordiajakiri The British Journal of Sports Medicine avaldas uurimuse, milles hinnati talispordialasid selle järgi, kui sageli seal õnnetusi juhtub. Uuringu järgi on kõige ohtlikumaks alaks lumelauakross, kõige väiksem tõenäosus vigastada saada on laskesuusatamises.

Uuringut koostades vaadati 2010. aasta Vancouveri olümpiamängude statistikat selle kohta, mitu protsenti konkreetse ala osalejatest vigastada sai.

Uuringu järgi sai Vancouveris kõige enam vigastada lumelauakrossi sõitjaid - nende vigastusemäär oli 35%. Lumelauakrossile järgnesid vigursuusatamise kross (20%) ning vigursuusatamise hüpped (19%). Esikuuikusse mahtusid veel bobikelgutamine (19%), jäähoki ning lühirajauisutamine (mõlemad 18%).

Kõige vähem ohtlikuks alaks hinnati laskesuusatamine - seal oli vigastusemäär uuringu järgi vaid 1%. Laskesuusatamisest veidi rohkem said vigastada kelgutajad, kahevõistlejad ja küngaslaskumisega tegelevad vigursuusatajad (2%), samuti murdmaasuusatajad ja kiiruisutajad (3%).

Samuti tabeli alumisse otsa kuulus 4%-lise vigastustemääraga curling, mis on Vancouveri olümpia järgi ohtlikum kui hüppetornist alla hüppamine või laskesuusatamise püssiga suusatamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles