Michael Phelps: ma ei kasuta dopingut

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Phelps
Michael Phelps Foto: AFP / Scanpix

Pekingi olümpiamängudel täna oma kuuenda kulla ja kogu senise karjääri 12. kulla saanud USA ujuja Michael Phelps kinnitas, et ei kasuta dopingut.

Phelps lisas, et on valmis seda tõestama kõigile, kes temas kahtlevad, kirjutab AP.

 

Phelpsi saavutused Pekingi olümpiaujulas on nii mõnegi pannud kahtlema, kas sportlase saavutuste taga ei ole mitte doping.

 

«Igaüks võib arvata, mida soovib. Kuid mina olen puhas. Osalen USA dopinguvastases programmis Project Believe, kuna tahan näidata, et ma ei kasuta keelatud aineid,» selgitas Phelps.

Project Believe on USAs vabatahtlik dopingu testimise programm, milles lisaks Phelpsile on osalevad ka sprinter Allyson Felix ja kümnevõistleja Bryan Clay.

Programmis osalevad sportlased peavad lisaks tavapärastele dopingutestidele tegema mitmeid lisateste.

Phelps osaleb ka USA «Minu võit» kampaanias, mille eesmärgiks on noori sportlasi hoiatada keelatud ainete kasutamise eest.

«Olen endale seadnud kindlad eesmärgid ja treenin neid silmas pidades. Olen treeninud nii kiirust kui ka vastupidavust,» selgitas Phelps.

Ujuja sõnul ei tule saavutused ainult andekusest, vaid eesmärkide nimel tuleb kõvasti tööd teha.

«Tugevate treeningute vaheaegadel taastun, et ma jõuaks uuesti pingsalt treenida,» sõnas kaheksa olümpiakulla lootusega Phelps.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles