Iluuisusaaga jätkub: Lõuna-Korea andis sisse protesti, mis võib osutuda kehtetuks

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hõbemedali teeninud Yuna Kim.
Hõbemedali teeninud Yuna Kim. Foto: SCANPIX

Sotši taliolümpiamängudel kütab endiselt kirgi neljapäeval selgunud naiste iluuisutamise üksiksõidu võitja ning nüüd on hõbmedaliga leppima pidanud Lõuna-Korea uisutaja Yuna Kimi kodumaa uisuliit väidetavalt sisse andnud protesti, et uuritaks täpsemalt võistluse hindamist.

Kired lõid naiste iluuisutamise kulla üle lõkkele pärast võistluste lõppu, kui mitmed maailma väljaanded avalikustasid asjatundjate arvamusi, et venelanna Adelina Sotnikova asemel oleks pidanud kuldmedali võitma hoopis Kim, kes kaotas noorele venelannale ligikaudu viie punktiga. Asjatundjate sõnul hindasid kohtunikud Lõuna-Korea esindajannat ebaõigelt ning selle põhjuseks võis olla kallutatud žürii.

Rahvusvaheline Uisuliit (ISU) lükkas täna oma ametlikus teadaandes sellised kahtlused ümber ja kinnitas, et hindamine toimus korrektselt ja ausalt ning kohtunikud valiti tavapärase süsteemi ehk loosi järgi.

Nüüd on asjad aga võtnud uue pöörde, sest Associated Pressi info kohaselt on Lõuna-Korea Olümpiakomitee ja riigi uisuliit esitanud ISUle ametliku protesti, et hindamine uuesti üle vaadataks. «Sotšis olev Lõuna-Korea meeskond palub Lõuna-Korea Uisuliitu, et viisakalt palutaks ISU presidendil Ottavio Cinquantal üle vaadata naiste üksiksõidu hindamine, et näha, kas see vastab ISU reeglitele,» seisis lõunakorealaste avalduses.

Kuigi protest on sellega esitatud, ei pruugi Kimil sellest enam kasu olla, sest USA Today vahendas ISU kõneisiku Selina Vanieri sõnu ning väidetavalt on tagantjärele esitatud protest iluuisutamises kasutu. «Meie ei ole mingisugust ametlikku protesti ega kaebust saanud. Kõik ISU liikmesriigid teavad protesti esitamise reegleid ja need on meie liikmetele väga selged,» andis Vanier mõista, et taoline protest tuleb esitada kohe vahetult pärast võistlust.

Värske olümpiavõitja Sotnikova kogus lühi- ja vabakava järel 224,59 punkti, Kim sai kohtunikelt 219,11 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles