Eesti meister Iljuštšenko seab MMiks kõrgeid sihte

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Iljuštšenko Eesti meistrivõistlustel
Anna Iljuštšenko Eesti meistrivõistlustel Foto: Margus Ansu

Tartus toimuvatel talvistel Eesti meistrivõistustel kergejõustikus võitis naiste kõrgushüppevõistluse oodatult Anna Iljuštšenko. Täna 1.92 ületanud Iljuštšenko talihooaja tipphetk tuleb aga märtsi alguses Sopoti sise-MMil, kus tema eesmärgiks on jõuda kaheksa parema hulka.

«Tean, et see on kõrge eesmärk,» kommenteeris ta. «Mingit kindlat kõrgust ma sinna ületama ei lähe. Tiitlivõistlustel ei loe tulemus, vaid võimalikult kõrge koht.»

Täna ründas Iljuštšenko taas Eesti siserekordit 1.95, kuid see tulemus jäi alistamata. Paistis, et eelmisel nädalal toimunud Martin Kutamani mälestusvõistlustel oli rekord isegi lähemal. «Lõpuks väsisin ära. Eile kell kaheksa õhtul lõpetasin tööpäeva ja täna juba olen siin võistlemas,» selgitas ta väsimuse põhjuseid. Enne MMi lubas Iljuštšenko siiski korralikult puhata.

«Lootsin küll, et tuleb 1.95, aga tegelikult oli tänane tulemus päris hea. Ega ma kõrgemale polegi see aasta hüpanud. Õnneks oli see mingil määral kontrollvõistlus, sest põhilised mõõduvõtud on alles ees,» vaatas ta särasilmselt tulevikku.

Iljuštšenko järel sai teise koha 1.72 ületanud Grete Udras. Kolmas oli Teele Palumaa 1.76ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles