Tormihoiatus enne finaalturniiri: Selver ei koosne ainult Hindrek Pulgast

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Selver.
Tallinna Selver. Foto: Toomas Tatar

Tallinna Selveri võrkpalliklubi alistas täna Eesti-Läti ühisliiga veerandfinaalseeria teises mängus 3:1 TTÜ ning pääses järgmisel nädalavahetusel Kuressaares peetavale finaalturniirile. Ka neljapäeval oldi TTÜst üle 3:1. Edasipääsu tagasid ka Pärnu, Tartu ja Riia klubi RTU.

Kui avamäng käis üles-alla mõlemalt poolt ja rahuloluks polnud põhjust ka võitjatel, siis laupäevane kohtumine kujunes Selveri jõudemonstratsiooniks. Pidurdamatusse hoogu läks taas Selveri diagonaalründaja Hindrek Pulk, kes lõi võimsalt palle maha nii nagu ise soovis - üle ja läbi bloki, lisaks teevad tema tugevad servid palju pahandust. Kokku tõi ta 27 punkti. Sel hooajal on Pulk pidevalt tasemel olnud ja tihti sõltubki meeskonna edu suuresti ainult temast ning ülejäänute panus pole olnud piisav. Tema esituse tuules said hoo üles ka teised, hästi töötas tempoosakond, kaitses saadi pallid kätte ja kõik asjad sujusid.

«Ma ei oskagi öelda, millest selline üleolek täpselt tuli, olime kõik väga motiveeritud, kõigil tuli mäng paremini välja kui avakohtumises. Tuleb muidugi mainida, et Hindrek Pulga panust on raske üle hinnata. Eks seda näeb igaüks, kes saalis käib, et meie mäng on tema peale üles ehitatud, ent täna oli positiivne, et ülejäänud andsid ka tuntava panuse,» rääkis tempomees Meelis Kivisilid, kes tõi 11 punkti. Suurepärase esituse tegi ka teine temporündaja Timo Tammemaa, kelle arvele jäi 14 punkti. «Serv ja enda servi vastuvõtt võiks veel pisut parem olla, siis ma usun, mängime nii nagu meie hetke koosseis suudab,» lisas Kivisild.

Selveri peatreener Avo Keel oli pärast neljapäevast mängu ilmselgelt rahulolematu ja kriitiline. Ent teises kohtumises ei andnud mängijad juhendajale kriitikaks põhjust. «Mängisime kindlasti paremini kui neljapäeval. Kui avakohtumises meie käest võeti esimene geim ära, siis täna julgen öelda, et esimese geimi me andsime ise ära,» sõnas Avo Keel pärast kohtumist. «Aga teisest geimist peale hakkas meil kõik sujuma, vastuvõtt tõusis, sellest tulenevalt hakkas tempo tööle. Ja kolmandas ja neljandas geimis oli vastuvõttu lausa lust vaadata. Nii ongi lihtne mängida.»

«Kui tihti öeldakse meie kohta, et temporünnak on nagu on ja sidemängija ei saa hakkama jne, siis temporünnak ju algab servi vastuvõtust, nagu rünnak üldse. Maailma parimad sidemängijad suudavad ka kehva vastuvõtuga temposse tõsta, aga meil ei ole maailma parimaid sidemehi, muidu nad ei mängiks selles liigas. Ehk see on kõik seotud. Täna ei tekkinudki alates teisest geimist sisemuses tunnet, et asjad võiks käest minna,» lisas peatreener.

TTÜ peatreener Janis Sirelpuu pidi tunnistama, et meeskond tundis puudust oma põhisidemängijast Kusti Nõlvakust, kes käis pärast karikafinaali seljaoperatsioonil ning pole siiani sellest taastunud. Veerandfinaalides täitis sidemängija kohuseid esiliigast üle toodud Kuldar Männilaan.

«Nemad mängisid väga hästi kaitses ja Selveril leidus mehi, kes palle maha löövad. Pulk muidugi oli võimas ja sellest said teised ka innustust, tema oli selle seeria võtmemängija. Lisaks surusid nad meid serviga,» sõnas Sirelpuu.

«Eks oma mõju avaldas Kusti puudumine. Kuldar on meiega vist teinud kuus kuni kaheksa treeningut ja eks see avaldab oma mõju. Täna tuli ebakõlasid päris paljus sisse. Kes teab, võib-olla oleks Mart (TTÜ diagonaal Mart Tiisaar-toim) sama palju löönud, kui tõsted oleksid paremini klappinud,» lisas Sirelpuu.

Selver kohtub poolfinaalis Pärnuga, Tartu läheb vastamisi RTUga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles