Eestist pärit hokimees võitis olümpiapronksi

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leo Komarov (vasakul).
Leo Komarov (vasakul). Foto: SCANPIX

Sotši olümpiamängude jäähokiturniiri pronksimängus USA alistanud Soome koondise ridades mängis Narvas sündinud ja oma elu esimesed viis aastat Eestis veetnud Leo Komarov.

27-aastane mängumees on viimastel aastatel alati soomlaste koondisse mahtunud. 2011. aastal tuli ta Soome koondisega maailmameistriks, nüüd riputati talle kaela olümpiamängude pronksmedal.

Komarovide perekond kolis Soome seetõttu, et nõukogude ajal Narva Kreenholmis mänginud pereisa Aleksandr sõlmis lepingu sealses esiliigas mängiva Vaasa klubiga. Kuna Aleksandr Komarov oli Karjala juurtega, jäigi perekond sinna elama ning Leo Komarovist sai Soome kodanik.

Möödunud hooajal NHLis Torontos mänginud Komarov, liitus tänavuseks hooajaks KHLi klubi Moskva Dinamoga, kus on üks meeskonna liidreid. Soome koondises täitis ta olümpial abikapteni kohuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles