Norra meedia: suusamaratoni favoriit põrus dopinguga

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Dürr Tour de Ski lõputõusul.
Johannes Dürr Tour de Ski lõputõusul. Foto: SCANPIX

Norra meedia teatel on Sotši olümpiamängudel vahele võetud järjekordne dopinguga patustanud sportlane, kui EPO kasutamisega on vahele jäänud Austria koondise suusataja Johannes Dürr.

Dürr lahkus OMi ajal vahepeal Sotšist ning käis kodumaal treenimas. Norra meedia sõnade kohaselt tehtigi Dürrile positiivseks osutunud test just kodumaal. Norra ajalehe Dagbladeti teatel on info usaldusväärne.

26-aastane Dürr pälvis suuremat tähelepanu tänavusel Tour de Ski’l, kus ta saavutas kokkuvõttes kolmanda koha. Tour de Ski lõputõusul parimat minekut näidanud Dürrilt oodati suuri tegusid ka tänasel meeste 50 km vabatehnikasõidus, kus teda peeti kindlasti üheks suuremaks medalipretendendiks.

«Kodumaal peetud laager läks hästi ja ma olen heas vormis,» rääkis Dürr veel eile TV2-le ning lisas, et ta on võimeline medali eest heitlema.

Dürr pidi tänasel ühisstardiga võistlusel startima numbri all 6. Sotši OMi ametlikul kodulehel mehe nime enam aga stardinimekirjast ei leia. Suusavahetusega sõidus sai Dürr Sotšis kaheksanda koha.

Praeguse seisuga on Sotšis dopinguga vahele jäänud neli sportlast, kelleks on Saksamaa alskesuusataja Evi Sachenbacher-Stehle, Itaalia bobisõitja William Frullani, Ukraina suusataja Marina Lisgor ning Läti hokimängija Vitalijs Pavlovs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles