Sotši OMil nõutakse Prantsusmaa kolmikvõidu tühistamist

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnaud Bovolenta (paremalt), Jean Frederic Chapuis ja Jonathan Midol OM-medalitega.
Arnaud Bovolenta (paremalt), Jean Frederic Chapuis ja Jonathan Midol OM-medalitega. Foto: SCANPIX

Sotši olümpiamängudel on välja jagamata veel kolm medalikomplekti, kuid Kanada ja Sloveenia Olümpiakomiteed soovivad ühe juba välja jagatud medalikomplekti ringijagamist. Nimelt ei ole kanadalased ja sloveenid rahul meeste suusakrossi tulemustega, kus prantslastele läks kolmikvõit.

Neljapäeval toimunud suusakrossis teenis kuldmedali Jean Frederic Chapuis, kes edestas kaasmaalasi Arnaud Bovolentat ja Jonathan Midolit. Rahvusvahelise Spordiarbitraažikohtu teatel on Kanada ja Sloveenia Olümpiakomiteed pöördunud nüüd nende poole, et teha lõpptulemustes muudatusi.

Süüdistuste kohaselt tegid prantslased enne finaali kohendusi oma võistluskostüümide juures, kui muutsid oma pükste sääreosa selliseks, mis aitas tekitada aerodünaamilise efekti. Samas on sellised muudatused reeglitega keelatud.

Meeste suusakrossis sai prantslaste järel neljanda koha kanadalane Brady Leman, sloveen Filip Flisar oli aga kuues. Seega võiksid Kanada ja Sloveenia teenida medalilisa, kui esikolmiku tulemused tühistataks. Viies oli suusakrossis venelane Igor Korotkov.

Esmalt esitasid kanadalased ja sloveenid oma kaebuse Rahvusvahelisele Suusaliidule FISile, kuid nad tegid seda vastavalt reeglitele liiga hilja ja seetõttu pöördusid nad spordikohtu poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles