Kontaveit kaotas Moskva turniiri finaalis, kuid võib ületada ajaloolise tähise

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Toomas Tatar

Teist turniiri järjest jõudis Anett Kontaveit finaali, kuid ka teist korda vandus otsustavas kohtumises üsna kindlalt alla. Pühapäeval kaotas Kontaveit Moskva 25 000 USA dollari suuruse ITF-i turniiri finaalis esimesena asetatud Aleksandra Sasnovitšile (Valgevene, WTA 150) 3:6, 2:6.

Kontaveit lõi ühe ässa ja tegi 6 topeltviga. Ainuüksi otse servilt tuli sisse 10-punktiline vahe, sest Sasnovitš lõi 8 ässa ja tegi 3 topeltviga. Kontaveiti teine miinus oli murdepallide realiseerimine – 13st vaid 1. Samal ajal kasutas vastane 6st murdepallist 4. Need numbrid näitavad, et Kontaveidi võimalused ei puudunud, kuid otsustavate punktide mängimine jättis soovida, kirjutab tennis.ee.

Kontaveit teenis Moskvast 2091 dollarit ja 30 WTA punkti. Esialgu kantakse talle esmaspäeval arvele veel Tallinna 15 punkti, kuid koos Moskva punktidega võib Kontaveit kerkida esmakordselt maailma 200 parema sekka. Seis on piiripealne, Kontaveit võib jääda edetabelis ka 201.-205. koha vahemikku, ent igal juhul karjääri kõrgeimale kohale.

Järgmise kolme kuu jooksul on Kontaveidil kaotada vaid 25 WTA punkti, kuid mai lõpus tuleb tal kaitsta mullu Moskvas teenitud 51 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles