Krestinov sõitis Inglismaal välja neljanda koha

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Krestinov.
Gert Krestinov. Foto: Eesti mootorrattaspordi föderatsioon

Hawkstones toimus traditsionaalne kõrgetasemeline rahvusvaheline motokross, kus olid stardis ka eestlastest Gert Krestinov ja Priit Rätsep, kes mõlemad osalevad MX1 masinaklassis. Kahe sõidu kokkuvõttes võitis Simpson Karro, Krestinovile kuulus neljas ja Rätsepale 14s koht.

Esimeses sõidus juhtis pikka aega Simpson, kuid paar ringi enne lõppu möödus temast britt Tommy Searle, kes ka sõidu võitis. Meie lõunanaaber Matiss Karro ületas lõpujoone kolmandana. Krestinov tuli avaringilt kümnendana, kuid suutis mitu kohta tõusta ja lõpetas britt Brad Andersoni järel viiendana. Rätsep alustas 15nda kohal, kuid suutis peagi mõned kohad tõusta, aga pidi seejärel kohti tagasi andma ja ületas lõpujoone 16ndana.

Teise sõidu esimestel ringidel juhtis Karro, kuid siis möödus temast Simpson. Searle tõusis omakorda liidriks, kuid pidi kohe kukkumise tõttu sõidu pooleli jätma. Karro suutis küll paar ringi liider olla, kuid siis möödus temast Simpson uuesti ja seda jäädavalt. Kolmandaks tuli lõpuks austraallane Todd Waters. Krestinovi sõit kulges sarnaselt esimesena, kus ta oli esimese ringi järel kümnes, kuid sõidu keskosaks oli ta juba esikuuikusse jõudnud ja lõpetas jällegi viiendana. Ka Rätsep sõit kulges nagu esimeses, kuid seekord tõusis ta lõpuks 12ndaks.

Kahe sõidu kokkuvõttes tuligi võitjaks Simpson, kes edestas Karrot ja belglast Jen Gettamani. Krestinov oli neljas, Rätsep 14.

«Mõlemas MX1 sõidus läks teisel ringil prillide rullisüsteem kahjuks katki ja seega pidin tänu kehvale nägemisele küllaltki ettevaatlikult sõitma. Hoolimata sellest olin oma sooritustega rahul ja kahe viienda kohaga sain kokku neljandaks, punkt jäi ainult poodiumist puudu. Rada läks küllaltki auku, aga tundsin, et jaksu oli ning suutsin lõpuni pingutada,» rääkis neljanda koha saanud Krestinov.

MX2 klassis võitis mõlemad sõidud selle klassi eelmise aasta ülivõimas maailmameister hollandlane Jeffrey Herlings. Kahe sõidu kokkuvõttes järgnesid talle bulgaarlane Petar Petrov (sõitudes 2. ja 4.) ja hollandlane Lars Van Berkel (3. ja 5.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles