Suur pronksipidu: Soome spordiminister läks tähistamisega hoogu ja vajas hotellituppa jõudmiseks abi

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Arhinmäki teiste Soome parteide esindajatega (paremalt teine).
Paavo Arhinmäki teiste Soome parteide esindajatega (paremalt teine). Foto: SCANPIX

Soome tabloidlehtede esikaasi kaunistasid täna riigi spordiministri Paavo Arhinmäkiga seotud lood - nimelt läks Eesti põhjanaabrite minister Sotši olümpiamängudel soomlaste jäähoki pronksmedali tähistamisega hoogu ning vajas oma hotellituppa jõudmiseks kaaslaste abi.

Iltalehti ja Ilta-Sanomati väljaanded kirjutasid täna, kuidas Arhinmäki oli laupäeval tähistamas suurt Soome võitu, sest jäähokiturniiri pronksimängus alistati USA koguni 5:0. Soomlaste väitel läks Arhinmäki suurel peol nii hoogu, et jäi magama ja vajas oma hotellituppa jõudmiseks kolme hokimängija abi.

Spordiminister ise tunnistas, et tarbis tähistamisel tõepoolest alkoholi, ent lisas, et jäi magama üleväsimuse tõttu. «Kaotasin meelemärkuse, sest olin väga väsinud,» rääkis Arhinmäki Soome meediale.

«Ei, sellist asja pole varem minuga juhtunud,» kinnitas minister, et tegemist oli esmakordse intsidendiga. «See oli mitmete asjaolude kokkulangemine, aga tarbisin tõesti veidike alkoholi ja läksin pidutsemisega liiale. Saan aru, et minister peaks olema võimeline kontrollima oma tähistamist, et see liiale ei läheks,» võttis Arhinmäki juhtunu kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles