Tiidrek Nurme jooksis olümpial Eesti rekordi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiidrek Nurme juhtis pikalt oma jooksu
Tiidrek Nurme juhtis pikalt oma jooksu Foto: Raigo Pajula

Tiidrek Nurme püstitas Pekingi olümpiamängudel 1500 meetri kolmandas eeljooksus 3.38,59ga uue Eesti rekordi. Kokkuvõttes sai ta 27. koha.

«Ma olen õnnelik inimene!» olid Nurme esimesed sõnad. «Julge jooks oli mu ainuke lootus, teadsin, et lõpuspurdiga ma nagunii viie edasipääseja hulka ei mahu. Arvasin, et hea ajaga tekib mul väike võimalus.»

Nurme oli hämmingus, et suutis praktiliselt kolm ringi jooksu vedada ning selle peale veel püstitada isikliku rekordi. «Ju ma siis ei tunne end veel nii hästi – selgub, et nii on võimalik joosta küll,» arutles ta.

Nurme tänas kõiki, kes teda olümpiale aitasid. «Kindlasti ei saa kirjutada, et Tiidrek Nurme püstitas Eesti rekordi, õige oleks, et Tiidrek Nurme ja tema toetajad püstitasid Eesti rekordi,» kiitis ta abilisi.   

Nurme tegi pikalt tempot, kuid viimasel ringil pääsesid tugevamate isiklike rekorditega konkurendid temast mööda ning eestlane lõpetas oma jooksu üheksandana.

«200 meetrit enne lõppu mõtlesin, et ehk saan veel kedagi kätte,» rääkis Nurme, kes suutis murdumist vältida ning vapralt lõpuni pingutada.

Edasi järgmisesse ringi pääsemiseks tulnuks joosta kiiremini 3.36,84st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles