Inimjaht Peterburis: löömahimulised Zenidi fännid otsivad Dortmundi poolehoidjaid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburi Zenidi fännidele meeldib segadust tekitada.
Peterburi Zenidi fännidele meeldib segadust tekitada. Foto: SCANPIX

Dortmundi Borussia jalgpallimeeskonna ametlik fänniorganisatsioon hoiatas Saksa klubi fänne, et nad oleksid Peterburis ringi liikudes ülimalt ettevatlikult, kuna kohalikud Zenidi fännid on kogunenud kampadesse ja peavad Dortmundi poolehoidjatele linnas jahti.

Dortmund ja Zenit kohtuvad täna Meistrite liiga kaheksandikfinaali avakohtumises. Mäng algab Eesti aja järgi kell 19. Fänniorganisatsiooni teatel üritavad kuni 20-pealised Zenidi fännide kambad aga enne mängu algust võimalikult paljude sakslastega kakelda ning juba on linnast tulnud teateid mitmest juhtumist, kus Dortmundi fänne on varitsetud.

Zenit on niigi turvalisuse tõttu UEFA luubi all - tänaseks mänguks pidi klubi staadionil sulgema kõik need neli sektorit, kuhu tavapäraselt kogunevad kõige paadunumad ultrafännid. Põhjuseks on Viinis toimunud alagrupikohtumine, kus Zenidi fännid korraldasid tulevärgi ja lehvitasid rassistliku sisuga loosungeid. Ultrafännidest hooajapileti omanikke ei lubata täna staadionile isegi sel juhul, kui neil on ostetud pilet mõnda teise sektorisse.

Klubi peamänedžer Maksim Mitrofanov selgitas, et turvameetmete tõttu võib staadionile pääs võtta tavalisest rohkem aega. «Mõistame, et pikalt staadioni kõrval oodata on ebamugav. Petrovski staadioni olmetingimused ei ole kahjuks just parimad, seda eriti talvisel ajal. Kuid pakume Borussia fännidele kuuma teed ja pirukaid,» lohutas ta Dortmundi poolehoidjaid Zenidi kodulehe vahendusel. «Näitame neile, milline on tõeline vene külalislahkus.»

Zenidi fännid on oma agressiivsuse poolest isegi Venemaa klubide poolehoidjate seas kurikuulsad. Detsembris lõhkusid nad Viini Austriaga kohtumise ajal staadionit, pildusid vastasmeeskonna fänne tõrvikutega ja kaklesid märulipolitseiga. Selle eest määras UEFA klubile ka eelmainitud karistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles