Saksamaa telekanal: venelased kasutasid Sotšis sissehingatavat dopingut

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa olümpiakoondise delegatsiooni liikmed Sotši OMi lõputseremoonial.
Venemaa olümpiakoondise delegatsiooni liikmed Sotši OMi lõputseremoonial. Foto: SCANPIX

Sotši olümpiamängude lõppemise järel ei taha vaibuda erinevad dopinguskandaalid ning hetkel on neist värskeimaks Saksamaa telekanali WDRi süüdistus, justkui oleks Venemaa sportlased kasutanud olümpial oma esituste parandamiseks sissehingavat dopinguainet.

Saksa telekanal WDR väitis eile õhtul eetris olnud spordisaates, et Vene sportlased tarvitasid Sotšis dopingut ning täpsemalt sissehingatavat gaasi nimega ksenoon, mis mõjub sportlastele nagu erütropoetiin (EPO). WDRi väitel pole venelased ksenooni sisse hinganud mitte ainult Sotši mängudel, vaid juba varem ning selle kasutamine on kestnud aastaid.

Kuigi spordis on EPO kasutamine keelatud, siis ksenoon ei kuulu ainete hulka, mille kasutamist Maailma Antidopingu Agentuur (WADA) jälgiks.

WDRi spekulatsioonide järel teatas WADA president Craig Reede, et asub asja uurima.

Sotši mänge võõrustanud Venemaa kerkis lõppenud olümpia kõige edukamaks medaliriigiks, kogudes ühtekokku 33 medalit - neist 13 kulda, 11 hõbedat ja üheksa pronksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles