Kui pikk on Tartu rattaralli rada?

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Kelk
Indrek Kelk Foto: TPM

Varem on Tartu rattaralli lühem distants olnud 69 km, nüüd aga 71 km. Võistlusrada oli aga täpselt sama. Miks selline kahekilomeetrine vahe?


Vastab klubi Tartu Maraton juhataja Indrek Kelk:

Vahepeal on aset leidnud täpsustavad mõõtmised. Seni mõõtsime võistlusmaa üle autoga, nüüd aga GPSiga. Moodne tehnika näitas kaks kilomeetrit pikemat distantsi.

Pikal 133-kilomeetrisel ringil käinud väidavad, et nende kontrollitud kompuutrid näitasid 135,2 kilomeetrit.

Pikemat distantsi ei jõudnud me sel kevadel üle mõõta, kuna Otepäält edasi oli tee vahepeal üles kaevatud. Kindlasti on plaanis ette võtta ka selle võistlusmaa täpsem mõõtmine.

Väike vahe ametliku pikkuse ja ratta pealt mõõdetu vahel jääb ikka. See sõltub näiteks sellest, et rattaga läbitakse distants rohkem ideaaltrajektooril – kurvides lõigatakse.

Millise kilometraaži keegi ratta seljas saab, sõltub paljudest nüanssidest. Ka sellest, kui palju on rattarehvid pärast kontrollimist kulunud.

Kuidas jäite tänavuse rattaralliga rahule?

Väga hästi. Korralduses suuri prohmakaid ei olnud ning ka kukkumisi-vigastusi oli vähem kui näiteks eelmisel aastal.

Rahul oleme tegelikult kogu ratturite nädalalõpu üritusega. Ainsaks viperuseks oli värskelt pinnatud teelõik Tallinna-Tartu GP-l, mis lõhkus paljudel sõitjatel rehvid ning võistlus tuli korraks katkestada.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles