Kas Lewandowski on tõesti parem kui Messi ja Ronaldo?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Lewandowski väravat tähistamas. Meistrite liigas on ta 26 kohtumisega löönud juba 17 tabamust
Robert Lewandowski väravat tähistamas. Meistrite liigas on ta 26 kohtumisega löönud juba 17 tabamust Foto: SCANPIX

Saksamaa meedia hõiskab – Dortmundi Borussia ründaja Robert Lewandowski on parem kui Lionel Messi, Cristiano Ronaldo või ükskõik milline teine jalgpallur.

Eilses 4:2 võidumängus Peterburi Zeniidi üle lõi Lewandowski vastaste puuri kaks palli ning tänaseks päevaks on ta Meistrite liigas löönud kokku 17 väravat. Lisaks veel üks tabamus Euroopa liigas. Eriliseks teeb tema saavutuse aga see, et poolakas on osalenud Meistrite liiga mängudes kõigest 26 korda. See tõstab ta ettepool mistahes maailma tippmehest.

Barcelona ründeässal Lionel Messil oli 26 kohtumisega koos 13 tabamust, Madridi Reali legend Raul skooris samade mängude juures 11 korral. Zlatan Ibrahimovic sai esimese 26 mänguga kirja kõigest kuus tabamust.

Viimati maailma parimaks jalgpalluriks tituleeritud Cristiano Ronaldo sai Meistrite liigas jala valgeks alles oma 27. mängus, kui Manchester United koduväljakul 7:1 AS Romat võitis.

Sakslased unustavad loomulikult ära, et kõik mainitud mängijad debüteerisid Meistrite liigas üsna noores eas, kuid Lewandowski liikus Poola liigast Dortmundi alles siis, kui käimas oli juba kolmas aastakümme.

Vaatamata kõigele on poolaka saavutus vägev. Samas vaimus jätkates tõuseb ta Meistrite liiga kõigi aegade suurimate nimede hulka.

Selle hooaja lõpus liitub Lewandowski Müncheni Bayerniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles