Northug ei naase ebaõnnestunud olümpia järel koondise juurde

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug.
Petter Northug. Foto: SCANPIX

Norra suusatäht Petter Northug ei kavatse aia taha läinud Sotši olümpiamängude järel senised plaane muuta ega hakata taas koos ülejäänud Norra koondisega harjutama.

Mullu sügisel vähemalt kolmeks aastaks koondisest lahku löönud ja Coopsi eratiimi asutanud Northugi olümpia oli tema senise karjääri halvim – norralane jäi medalita, lõpetades individuaaldistantsidel 17. ja 18. kohaga. Vabatehnikasprindis ta finaali ei jõudnud ning teatesõidus ja sprinditeate finaalis pidi leppima neljanda kohaga.

Norra ajaleht VG uuris seepeale, kas rahvas sooviks Northugi uuesti Norra koondises näha ning üle poole valimist vastas sellele jaatavalt. Norra murdmaasuusakoondise peatreener Åge Skinstad lükkas selle lootuse siiski kiirelt ümber.

«Ma olen varem öelnud ja ütlen nüüdki, et koondis on treenimiseks parim koht. Aga mul ei ole Petteri valiku osas vähimaidki pretensioone,» lausus ta. «Meil on kokkulepe, mida mõlemad osapooled ilma igasuguste vastuoludeta austavad. Mõlemad pooled on nii õnnelikud,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles