Uurijad ei suuda jätkuvalt Pistoriuse telefoni lahti muukida

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius.
Oscar Pistorius. Foto: SCANPIX

Oma tüdruksõbra Reeva Steenkampi tahtlikus tapmises süüdistatava jooksja Oscar Pistoriuse kohtuasja süüdistajad on endiselt asitõendite leidmisega hädas, kuna nad ei suuda ligi pääseda sportlase telefonile.

Pistoriuse kohtuprotsess algab Pretorias esmaspäeval, enne seda sõitsid aga uurimist juhtivad ametnikud USAsse, et Apple'i firma aitaks neil pääseda ligi Pistoriuse andmepilve kontole. Jooksja telefon annab nimelt uurijatele teadet, et sisestatud on vale kasutajanimi või salasõna, ehkki Pistoriuse advokaatide kinnitusel on neile edastatud kontole ligi pääsemiseks õiged andmed.

Apple kinnitab aga, et salasõna ei saa toimida vaid kahel juhul - esiteks siis, kui konto omanik on seda muutnud, teiseks aga siis, kui ta on loonud endale uue Apple'i konto, mistõttu uus parool ei ava telefoni, kus on kasutatud varasemat kontot. Uurijad loodavad Pistoriuse andmepilvest leida tema ja Steenkampi vahel vahetatud sõnumeid ja kõnesid.

Kuna seadused ei luba Apple'il teisest riigist Pistoriuse telefonile juurdepääsu võimaldada, palusid Lõuna-Aafrika uurijad kohaliku saatkonna kaudu FBI abi. Samas kinnitas prokuratuuri pressiesindaja Nathi Mncube, et süüdistus on kohtus juba praegugi igati vettpidav ja telefonist püütakse hankida vaid lisatõendeid. Pistorius on Steenkampi tulistamist tunnistanud, kuid väidab, et tegu polnud tahtliku tapmise, vaid õnnetusega, kuna ta pidas naist majja tunginud murdvargaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles