Sokk: madalseisust väljatulek pole kerge

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Sokk
Tanel Sokk Foto: Peeter Langovits

Kalev/Cramo korvpallimeeskond oli lähedal Ühisliiga kaotuste jada lõpetamisele, kuid vandus lõpuks siiski lisaajal alla Poola klubile Turow 90:97.

Eilse kohtumise ajal tundus, et meeskonna veab võidule hiljutisest õlavigastusest paranenud kapten Tanel Sokk. Lühikese ajaga tõi ta hiilgava tabavuse juures 14 punkti ja aitas meeskonna 10 silmaga juhtima, kuid otsustavatel hetkedel ei saanud ta meeskonda aidata – järjekordne obadus niigi haige õla pihta tõi mehe näole valu­grimassi ning viimaseid minuteid vaatas ta juba varumeeste pingi tagumisest otsast. Vigastuse tõttu pidi platsilt lahkuma ka hästi tegutsenud tsenter Frank Elegar.

«Meil oli vahepeal platsil hea viisik, kus tegutseti teravalt ja visati sisse, see muutis omakorda ka kaitses mängimise kergemaks,» nentis Kalevi peatreener Alar Varrak. «Kahe olulise mehe platsilt lahkumisega kaotasime oma rütmi.»

Tegelikult tekkis Kalevil normaalaja lõpus ikkagi võiduvõimalus. 20 sekundit enne kohtumise lõppu pääsesid külalised juhtima 83:81. Kalevi peatreener Alar Varrak võttis aja maha ja usaldas otsustava rünnaku eile üsna kesiselt tegutsenud Curtis Millage’i kätesse. Kogenud tagamees viigistaski 13 sekundit enne lõppu seisu. Kalev sai veel ühe võimaluse, kuid ei suutnud seda kasutada.

Lisaajal langes mitu külaliste põhimeest viie veaga välja, kuid see ei takistanud neid võitu vormistamast.

«Mingil hetkel lõi viimase aja ebakindlus välja. Kui vastased said paar kerget korvi, oleksime pidanud samamoodi edasi mängima, aga meie lasime pea norgu. Madalseisust väljatulek pole kerge,» tõdes Sokk, kelle vigastus osutus esialgu kardetust kergemaks. «Loodan, et saan juba esmaspäeval mängida,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles