Tunnustatud Saksamaa treener: Šmigun ja Veerpalu on alati küsimusi tekitanud

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2006. aasta Eesti parimateks sportlasteks valitud Andrus Veerpoalu ja Kristina Šmigun
2006. aasta Eesti parimateks sportlasteks valitud Andrus Veerpoalu ja Kristina Šmigun Foto: Toomas Huik

Endine Saksamaa murdmaasuusatajate treener Jochen Behle andis portaalile wlz-fz.de pikema dopinguteemalise usutluse, kus ei jäänud mainimata ka eestlased Kristina Šmigun-Vähi ja Andrus Veerpalu.

Behle käest uuriti, kas Torino olümpiamängude proovide avamine ja Šmigun-Vähi positiivnme A-proov on suusatamise jaoks revolutsioonilise tähendusega. Uuriti paralleelide kohta rattaspordiga, kus aastaid tagasi hakati patustajaid massiliselt vahele võtma.

«Ma ei usu seda. Tegelikult on alati olnud sportlasi teatud riikidest, kelle kohta oleme küsinud, kas nende tulemused on ausate vahenditega saavutatud. Nende hulka kuuluvad ka Kristina Šmigun ja tema kaasmaalane Andrus Veerpalu, kes 2011. aastal positiivse proovi andis,» selgitas Behle, kelle sõnul võivad veel mõned nn ebaõiglase aja suusatajad tänapäeva paremate testide tõttu vahele jääda.

Behle juhendas Saksamaa koondist aastatel 2002 kuni 2012. Tema ajal saavutas Saksamaa murdmasuusatamine enneolematu taseme, kuna oma karjääri tipus olid maailmastaarid Rene Sommerfeldt, Axel Teichmann ja Tobias Angerer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles