Kaks kuud möödas: Schumacheri kohal mustad pilved

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher.
Michael Schumacher. Foto: SCANPIX

Vormel-1 seitsmekordne maailmameister Michael Schumacher on kunstlikus koomas olnud juba kaks kuud ning erilisi paranemise märke pole mees ilmutanud. Spetsialistid peavad üha ebatõenäolisemaks, et vormelilegend täielikult taastub.

Schumacher sai 29. detsembril toimunud suusaõnnetuses üliraskeid peavigastusi. Talle tehti kiire operatsioon ja sakslane viidi kuntlikusse koomasse. Arstid ei osanud öelda, kas ja millal Schumacher meelemärkusele tuleb. Seda ei osata öelda tänaselgi päeval.

«Fakt, et ta pole tänase päevani üles ärganud, näitab, et vigastus on väga tõsine ning täielik taastumine ebatõenäoline,» rääkis Oxfordi ülikooli neurokirurg Tipu Aziz.

Arst selgitas, et tavaliselt püüavad arstid iga paari päeva järel patsienti taas teadvusele tuua, kuid paistab, et Schumacheri puhul ei kanna need pingutused vilja. «Kui positiivseid märke ei tule, siis on olukord väga murettekitav,» selgitas ta. Aziz eeldab, et Schumacheri arstid teevad patsiendile pidevaid aju-uuringuid, mille abil proovitakse leida mingeid positiivseid märke. Neid on aga masinate abil raske tuvastada.

Ka Londoni King’s College’i spetsialist Anthony Strong kinnitas, et seis on kehv. «Mida kauem kedagi koomas hoitakse, seda keerulisem on neil täielikult taastuda.»

Schumacheri agent Sabine Kehm kinnitas eile, et arstid tegelevad endiselt vormelilegendi koomast välja toomisega. Rohkem Kehm ei kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles