Tiit Sokk: tore, et kõik mängida said

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTÜ korvpallimeeskond, keskel peatreener Tiit Sokk.
TTÜ korvpallimeeskond, keskel peatreener Tiit Sokk. Foto: Mati Hiis/Õhtuleht

Korvpalli Eesti meistriliigas kohtusid täna Tallinnas omavahel TTÜ ning Hito. Tiit Soku juhitav TTÜ võttis selles mängus kindla 91:60 võidu.

«Hetkel olime natuke paremad. Me ei olnud kohe valmis ja vastased panid visked ära. Seejärel saime lauad kätte ja kiirrünnakud jooksma ning saime eest ära. Tore on, et kõik mängida said. Esimesed 15 minutit oli meil Hitoga küllaltki raske,» rääkis Tiit Sokk.

Kohtumist alustas paremini külalismeeskond Hito, kes juhtis veerandaja keskel 7 punktiga. Seejärel pooled vahetusid ning TTÜ oli veerandi lõppedes omakorda ees 22:16. Pärast pisikest puhkepausi kasvas Tallinna klubi eduseis juba kahekohalise arvu punktideni. Hito küll üritas vahet kontrolli all hoida, kuid TTÜ oli initsiatiivi kindlalt enda kätte haaranud, juhtides esimese poolaja järel 55:35.

«Lubada on raske, kuid üritame iga kord, eriti Jõhvi mängides selle võidu ära võtta,» sõnas Priit Sternhof võiduarve avamisest. Ta lisas: «Selles mõttes oleme sel hooajal edasi läinud, et saime välismaalase, kuid võrreldes eelmise aastaga pole meeskonnas kõik nii hästi paigas, kuna me pole leidnud õiget mängujuhti. Üritame teistmoodi mängida, kus me ei sõltuks nii palju mängujuhist.»

Teisel poolajal kontrollis TTÜ mängu kindlalt. Tiit Soku hoolealuste edu küll ei kasvanud, kuid Hito ei suutnud ka oma kaotusseisu vähendada ning enne otsustavat kümmet minutit juhtis TTÜ 76:54. Viimane veerandaeg möödus küllaltki skoorivaeselt. Siiski hoidis TTÜ eduseisu kindlalt enda valduses, võites kohtumise 91:60.

Ilma ühe liidri Kiur Akenpärgita mänginud TTÜ poolelt jõudsid kahekohalise arvu punktideni tervelt viis meest. Jaan Puidet ja Rain Raadik olid resultatiivsemad vastavalt 16 ja 14 punktiga. Kristjan Keres lisas 13 ning Andrew Arnold ja Joonas Järvelainen, mõlemad 11 silma. Hito poolelt tõi Joseph Prophet 14 ning Siim Laur, Jalmar-Joosep Saar ning Janek Veedla, kõik 10 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles