Suurbritannia valitsus asus Ukrainas toimuva tõttu boikoteerima Sotši paraolümpiat

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Cameron.
David Cameron. Foto: SCANPIX

Suurbritannia valitsuse juht David Cameron teatas eile õhtul, et Briti ministrid kavatsevad Ukrainas toimuva tõttu boikoteerida Sotši paraolümpiamänge, sest Venemaa käitumine ei ole rahvusvaheliselt aktsepteeritav.

Briti peaministri hinnangul oleks Venemaa sõjalise jõu kasutamise tõttu vale saata oma ministreid Venemaal toimuvale paraolümpiale.

«Ukraina tõsise olukorra tõttu arvasime mina ja William Hague (välisminister- toim), et oleks vale saata Suurbritannia ministreid Sotši paraolümpiale,» kirjutas Cameron Twitteris.

Olukord Ukrainas on muutumas järjest kriitilisemaks, sest Ukraina uued võimud kuulutasid eile välja mobilisatsiooni ja peaminister Arseni Jatsenjuk hoiatas, et riik on katastroofi lävel. Jatsenjuk süüdistas Venemaad sõja kuulutamises.

Ukrainale kuuluval Krimmi poolsaarel tegutsevad 27. veebruarist saadik eraldusmärkideta sõjaväelased, kes arvatavalt tegutsevad Moskva korraldusel.

Sotši paraolümpiamängud on Sotšis kavas 7.-16. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles