Steenkampi ema: tahan Pistoriusele ise silma vaadata

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
June Steenkamp.
June Steenkamp. Foto: SCANPIX

Jooksja Oscar Pistorius, keda süüdistatakse elukaaslase Reeva Steenkampi tapmises, astus eile Pretorias kohtu ette.

Protsessil viibib ka Steenkampi ema June Steenkamp, kes on enda sõnul valmis Pistoriusele isegi kõige hullemal juhul tehtu andestama, kuid seda ühel tingimusel. «Ma tahan Oscarit näha. Tahan talle silma vaadata ja ise näha, milline on tõde – mida ta Reevaga tegi,» sõnas Steenkamp.

«Ükskõik mida kohus protsessi lõpuks otsustab – mina olen valmis talle andeks andma. Aga kõigepealt tahan, et ta mulle otsa vaataks ning näeks, millist valu ja hingepiina ta on mulle valmistanud. Tunnen, et vajan seda,» lisas Steenkamp. «Tean, et paljud sooviksid minu asemel Oscarile surma või karmi karistust. Aga ma usun saatusesse ja õiglusesse ning minu südames pole kohta vihkamisele ega kättemaksule. Pigem palvetan tema ja oma pere pärast, et suudaksime selle kohutava aja üle elada.»

Eile alanud kohtuprotsess võttis kohe dramaatilise pöörde, kui Pistoriuse naaber tunnistas, et kuulis saatuslikul ööl majast tülitsemishääli ja naise karjumist. Seejärel kõlas neli lasku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles