Venemaa Suusaliit sai kaks miljonit krooni trahvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dopinguproovid
Dopinguproovid Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Suusaliit (FIS) otsustas dopingujuhtumite suure arvu tõttu määrata Venemaa Suusaliidule rahatrahvi.

FIS nõuab Venemaa Suusaliidult 177 989 Šveitsi franki ehk umbes kaks miljonit krooni, seisis FISi avalduses.

Venemaa Suusaliit avaldas kahetsust ning kinnitas FISile, et nad hakkasid kõvasti tööd tegema, et dopingu vastu võidelda.

FISi avalduses seisis, et kuigi neil on hea meel, et Venemaa kahetses ja on asunud dopingu vastu võitlema, soovis FIS nende trahvimisega maailmale näidata, et sellistesse asjadesse suhtutakse väga tõsiselt.

Venemaa Suusaliidule määratud karistus koosneb kolmest elemendist. Esiteks tuleb neil koheselt tagastada pool eelmisel aastal FISilt saadud abirahast ehk siis 177 989 franki. Teiseks soovitatakse palgata sellised ametnikud ja treenerid, kes pole kokku puutunud nende sportlastega, kes on viimastel aastatel dopingut pruukinud.

Kolmandaks esitati ametlik nõue, et Venemaa suusaliit kõrvaldaks ametist Sergei Širjajevi ja Julia Tšepalova treeneri Anatoli Tšepalovi ning Jevgeni Dementievi, Natalja Matvejeva ja Nina Rõsina treenerid ja meditsiinilise personali.

Juhul kui neid tingimusi ei täideta, võib FIS Venemaa Suusaliidult nõuda ka ülejäänud 50 protsendi raha tagastamist.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles