Siim-Sander Vene koduklubi teeb Ukrainas hukkunute auks ilusa žesti

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunase Žalgirise mängijad (rohelistes vormides) mängus Serbia Partizaniga.
Kaunase Žalgirise mängijad (rohelistes vormides) mängus Serbia Partizaniga. Foto: SCANPIX

Eesti korvpallikoondislase Siim-Sander Vene koduklubi Kaunase Žalgiris on otsustanud neutraalse kohana võõrustada täna kavas oleva Eurocup turniiri kaheksandikfinaali Kiievi Budivelniku ja Nanterre'i vahel. Lisaks mängu võõrustamisele otsustas Žalgirise klubi näidata ka oma toetust Ukrainale ning nii annetatakse üksikpiletite müügitulu veebruaris hukkunute heaks.

Eurocupi kahekandikfinaali avakohtumine Budivelniku ja Nanterre'i vahel pidi täna toimuma Kiievis, aga seoses rahutu olukorraga Ukrainas otsustati mängu toimumiseks leida neutraalne koht ning selleks pakkus end välja Kaunase Žalgiris, kes võõrustab kohtumist Kaunases. Lisaks annetab Žalgirise klubi piletite üksikmüügist saadud tulu möödunud kuul Ukraina rahutustes hukkunute heaks.

Kaunase meeskonna suur huvi Budivelniku ning Ukraina vastu on põhjendatud sellest, et Kiievi klubis mängib kolm leedulast: Darjuš Lavrinovic, Dainius Šalenga ja Mihailis Anisimovas.

«Kuigi see on ainult sümboolne samm, tahame Ukraina rahvale näidata, et oleme selles raskes olukorras mõtetes nendega,» rääkis Žalgirise kodulehele klubi direktor Paul Motiejunas.

Eurocupi kaheksandikfinaali korduskohtumine peetakse järgmisel nädalal Nanterre'i meeskonna kodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles