Surmavalt haige fänni kõne vedas Inglise klubi vajaliku võiduni

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Saunders.
Mark Saunders. Foto: twitter.com

Inglismaal tugevuselt kolmandas jalgpalliliigas mängiv Bristol City meeskond pühendas oma viimati võetud liigakohtumise võidu klubi raskelt haigele fännile Mark Saundersile, kellel lubati enne matši Gillinghami meeskonnaga pidada riietusruumis ka südamlik kõne.

Kopsuvähki haigestunud 54-aastane Saunders kutsuti meeskonna poolt nende riietusruumi ning pikaajalisel fännil lubati seal pidada meeskonnale kõne. Eurospordi andmetel on Saundersi haigus jõudnud nii kaugele, et mees enam järgmistele kodumängudele jõuda ei pruugi ning seetõttu otsustas võistkond talle just seekord nii suurt au osutada.

«Ta rääkis nendega üle viie minuti ja kõik olid nii vaikselt, et oleks võinud kuulda nõela maha kukkumas,» rääkis Marki vend Bill BBC Spordile. «Mark rääkis neile sellest, et on olnud nende toetaja üle 30 aasta ja kuidas aastate jooksul on ta meeskonnaga justkui koos võidelnud. Ühtlasi ütles ta, et sel hooajal ei ole mängijad ühiselt võidelnud ega mänginud korraliku võistkonnana,» rääkis Bill.

Bristol City on hetkel hoidmas Inglise kolmandas liigas tagantpoolt viiendat kohta ning on seega esimese võistkonnana väljakukkumistsoonist väljas. Võit Gillinghami üle oli Saundersi lemmikmeeskonna jaoks väga vajalik. «Lisaks mainis ta (Mark- toim.), et tema viimseks sooviks oleks näha, kuidas võistkond võidab kolm punkti. Lõpus tõusid kõik mängijad püsti ja plaksutasid. Ta oli väga rahul ja see oli suurepärane päev,» võttis Bill riietusruumis toimunu kokku.

Bristol City võitis kõnealuse kohtumise Gillinghami vastu 2:1 ning pärast seda avaldati Twitteri kontol kõnet pidavast Saundersist pilt, mille juurde oli kirjutatud, et kolm võidupunkti on just talle pühendatud.

Lisaks kommenteeris klubi peatreener Steve Cotterill, et meeskonda tõesti liigutas Saundersi sõnavõtt. «Me olime riietusruumis üsna kõnevõimetud. Ta tahtis meestega väikese jutuajamise maha pidada, sest arvas, et ei pruugi elada järgmise reedeni. See annab jalgpallile hoopis uue perspektiivi,» rääkis Cotterill klubi kodulehel.

Saundersil diagnoositi kopsuvähk möödunud aasta aprillis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles