Maandumine sõiduteele ja uue korraliku staadioni ootus

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed ootavad Gibraltaril lennuki maandumist.
Inimesed ootavad Gibraltaril lennuki maandumist. Foto: AFP/SCANPIX

Euroopa Jalgpalli Liidu värskeim liige Gibraltar pakub mõndagi põnevat. Lennukiga Gibraltarile saabuvaid inimesi ootab kohe ees küllaltki tavapäratu pilt. Nimelt on osa lennukite maandumisrajast igapäevaselt kasutuses ka sõiduteena, seega peavad mootorsõidukid ja jalakäijad vahepeal tõkkepuu taga ootama, kuni lennuk on maandunud.

Kohe lennuki maandumisraja kõrval ilutseb ka jalgpallistaadion, kus Eesti koondis täna võõrustajatega vastamisi läheb. Kuna mängupaikadega on Gibraltaril kitsas käes, katab vaatamata soojale kliimale tänast matši võõrustavat Victoria staadioni kunstmurust kate.  

Mängule on oodata tõenäoliselt täismaja publikut ehk ligi 2200 inimest, nende seas on ka umbes 150 Eesti koondise fänni, kelle seast paljud töötavad igapäevaselt Hispaanias. Victoria staadion ei vasta valikmängudeks vajalikele nõuetele, kuid sõpruskohtumisi võib sellel pidada. 2016. aasta EM-valiksarjas peetakse kodumänge Portugalis Faros Estadio Algarve staadionil. Samas soovitakse 2016. aastal avada Gibraltari lõunapoolsemas tipus Europa Point Stadium, mis peaks mahutama kuni 8066 pealtvaatajat ehk staadionile mahuks korraga 27 protsenti Gibraltari elanikest.

Mida Gibraltari kohta veel võiks teada? Kui uskuda hotellides olevaid brošüüre, võib tänaval ringi liikuvate ahvide omavolilise toitmise eest oodata umbes 4800 euro suurune trahv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles