Santose president: Tartusse mahuks kaks meistriliiga klubi

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
jalgpallitreener Hillar Otto mälestuskohtumine jalgpallis, milles astusid vastamisi Hillar Otto õpilastest koostatud FC Santose (puna-valgetes särkides) ja JK Tammeka (sinistes särkides) võistkonnad.
jalgpallitreener Hillar Otto mälestuskohtumine jalgpallis, milles astusid vastamisi Hillar Otto õpilastest koostatud FC Santose (puna-valgetes särkides) ja JK Tammeka (sinistes särkides) võistkonnad. Foto: Margus Ansu

Tartu FC Santose president Meelis Eelmäe leiab intervjuus jalgpall.ee portaalile, et Tartusse mahub kaks meistriliiga meeskonda ning on oluline, et selline konkurents mõlemat klubi rohkem tööle innustab ja rahva staadionile toob.

Seni on Tartu FC Santos olnud Eesti jalgpallis edukas klubi just oma noortetööga ja erinevate noorteturniiride korraldamisega. Viimastel aastatel on tehtud tõsine samm edasi ka meeste jalgpallis. See on teie jaoks loogiline areng?
Jah, see on loogiline areng.

Kui statistilisi näitajaid vaadata, siis oli klubi esindusmeeskond eelmisel aastal vaata et Eesti edukaim. Võitsite kõik, mis võita andis.
Me mängisime eelmisel aastal oma võistkonna taset vaadates hästi, kuid vahe mesitriliiga ja teiste liigade vahel on ikkagi väga suur ja seega ei saa mitte kuidagi nii vaadata. See, et me Narvat eelmisel aastal karikavõistlustel võitsime, oli kül hea tulemus, kuid sellest ei maksa kaugeleulatuvaid järeldusi teha.

Millist saavutust esindusmeeskonna puhul kõige enam hindate ja miks?
Esindusmeeskonnal pole hetkel veel mitte mingeid saavutusi. On muidugi hea, et olime eelmisel hooajal stabiilsed ja võitsime peaaegu kõik mängud, kuid seda ei saa võtta nii nagu oleksime midagi saavutanud. Hindan meeskonnnavaimu kõrgelt, oleme kutsunud meeskonda mängijaid, kes tahavad jalgpalli mängida ning tunnevad sellest mängust rõõmu ja on distsiplineeritud.

Teises liigas teile vastaseid ei olnud?
Meie võistkond oli paremini komplekteeritud.

Sel aastal mängite aste kõrgemal. Millised on Esiliiga B eesmärgid?
Eesmärk on mängida ründavat ja nauditavat jalgpalli.

Vastased on liigas kindlasti tugevamad ja konkurents tihe. Kas ja kellega tugevdate meeskonda?
Meie treeningutega on liitunud kolm SK 10 poissi, Norrast on tagasi Siim Roops ja mõned meie oma noored liituvad samuti meeskonnaga.

Mis võiks olla FC Santose trump?
Ühtlane meeskond ja järjest tugevnev meeskonnasisene konkurents.

Te ei ole varjanud ambitsiooni jõuda meistriliigasse. Kindlasti on teil vaja selleks veel erineval tasandil juurde panna. Mis suunas tööd teete?
Absoluutselt kõiges on vaja edasi areneda. Meeskond väljakul, taustajõud väljaku ääres, töötajad kontoris - kõik peavad edasi arenema, sest palju tööd tuleb seoses Esiliigaga juurde. Kõike on vaja võrreldes eelmise aastaga rohkem ja professionaalsemalt teha.

Sel aastal hakkab mängima duubel neljandas liigas. Miks see meeskond tehti ja millised on eesmärgid?
Meeskond loodi, et arendada oma noori. Vajame tulevikus tugevat duubelvõistkonda, kus saavad meie noored teha esimese kokkupuute täiskasvanute jalgpalliga ja sealt edasi pääsevad parimad meie esindusmeeskonda.

Kui palju tahate tulevikus tugineda oma kasvandikele?
Meeskonna põhituumiku moodustavad tulevikus kindlasti oma noored.

Aga kindlasti on vaja ka abijõude, kui palju neid võiks meeskonnas olla?
Seda, kui palju vajame abijõude, on hetkel raske öelda, see sõltub eesmärkidest, mida edaspidi püstitada saame - kas meil on Tartus väljakud, kus saame meistriliiga tasemel võistkonda ettevalmistada või peame mängijad võimalikult kiiresti Tallinnasse saatma, et nende arengut mitte takistada. Seni kuni puuduvad võimalused, on raske püstitada mingeid eesmärke.

Kas FC Santos liigub selle poole, et tulevikus ehitada välja oma klubikeskus koos kõige sinna juurde kuuluvaga?
Santos liigub tõepoolsest sellepoole, kuid oma klubikeskuse rajamine on aeganõudev protsess ja vajab kindlasti nii linna kui ka Eesti Jalgpalli Liidu poolset tuge. Kui kõik hästi läheb, siis on selle aasta lõpuks meil valmis oma kunstmuruväljak Annelinnas. Millal keskus tervikuna võiks valmida, seda hetkel täpselt öelda ei saa.

Senisel Tartu lipulaeval Tammekal on viimasel ajal olnud keerulised ajad. Kas hoopis Santosest saab varsti Tartu esiklubi?
Oleneb, mida peate silmas Tartu esindusklubi all. Kas seda, et esindusmeeskod on liigas kõrgemal või seda, kes rohkem lapsi Tartu tänavatelt enda juurde trenni saab? Ma arvan, et Tartu linna mahub kaks meistriliiga meeskonda ja on oluline, et selline konkurents mõlemat klubi rohkem tööle innustab ja rahva staadionile toob. Kumb klubi esindusklubi nime kannab, see saab sõltuma väga paljudest asjadest, aga ka õnnest.

Kas oleks võimalik teha üks, aga selle eest väga löögivõimeline meeskond ehk kõik tartlased ühe mütsi all?
Tõenäoliselt on siiski parem, kui Tartust on meistriliigas kaks võistkonda, seda nii sisemise konkurentsi, kui ka publikuhuvi tekitamiseks.

Kas Tartu jalgpallil on üldse võimalik saada vastu Tallinna suurklubidele?
Kindlasti on. Hetkel on Tallinnas paremad treeningtingimused ja suuremad traditsioonid. Tartul puuduvad sellised traditsioonid ja seega läheb veel natuke aega, enne kui jalgpallis tekib Tartu ja Tallinna vaheline konkurents.

Kui tihe on hetkel konkurents Tartu jalgpallis?
Mitte väga tihe. Süsteemseid klubisid, kus püramiid on alt üles ehitatud, on ju ainult Tammekal ja meie jõuame ka paari aasta pärast sinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles