Taani koondise peatreener mõnitas pärast nappi kaotust Inglismaa jalgpallikoondist

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wayne Rooney.
Wayne Rooney. Foto: SCANPIX

Eile peetud maavõistlusmängus Taani jalgpallikoondist võõrustanud Inglismaa rahvusmeeskond sai napi 1:0 võidu. Taanlaste peatreener Morten Olsen leidis pärast kaotusmatši, et inglaste koondisel läheb suvisel MMil ilmselt raskeks.

Inglased suutsid eilse sõprusmängu võiduvärava lüüa alles 82. minutil, kui täpne oli Daniel Sturridge. Hoolimata enda meeskonna kaotusest, ei olnud taanlaste juhendaja Olsen võõrustajate mänguga üleliia rahul.

«Õnn kaasa MMil, teil läheb seda vaja,» andis Olsen mõista, et Inglismaa koondise mänguvorm pole suvel Brasiilias toimuvateks maailmameistrivõistlusteks piisavalt hea. «Arvan, et Inglismaal on noor meeskond ja palju kiireid mängijaid. See on tuleviku suhtes väga lubav, aga kas sellest piisab ka MMi jaoks?» selgitas Olsen oma arvamust.

Inglaste peatreener Ray Hodgson asus oma hoolealuseid kaitsma. «Ma ei hooli sellest,» vastas Hodgson Taani treeneri kriitikale. «Iga meeskond vajab õnne. Täna me igatahes seda küll ei vajanud,» lisas inglaste juhendaja ja andis mõista, et kodumeeskond oli taanlasest kindlalt parem.

Inglasi ootab sel suvel ees üsna raske alagrupp, sest nad on loositud D-gruppi koos Uruguai, Itaalia ja Costa Ricaga.

Viimastel aastatel on Inglise koondis esinenud alla oma rahva ootuste, sest MMidel on alates 1998. aastast jõutud kahel korral 16 parema hulka ja kahel korral veerandfinaali, kaugemale aga mitte. Oluliselt paremini pole inglaste käsi käinud ka EMil: 1996. aastal jõuti küll poolfinaali, aga sealt edasi ei suudetud 2000. aastal alagrupist edasi pääseda, 2004. ja 2012. aastal jõuti veerandfinaali, ent 2008. aastal ei suudetud üldsegi EMile kvalifikatseeruda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles