Tunnistaja: kartsin, et Pistorius laseb ka ennast maha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius.
Oscar Pistorius. Foto: SCANPIX

Elukaaslase Reeva Steenkampi tahtlikus tapmises süüdistatava jooksja Oscar Pistoriuse naaber Joahn Stipp tunnistas kohtuprotsessil, et kartis saatuslikul ööl, nagu võiks Pistorius ka endalt elu võtta.

Stipp rääkis tunnistajapingis, kuidas ta sisenes paar minutit pärast karjete kuulmist Pistoriuse majja ja leidis sportlase kummargil naisterahva elutu keha kohal. «Ma tulistasin teda. Arvasin, et ta on murdvaras ja tulistasin teda,» tsiteeris Stipp Pistoriuse sõnu.

Arstina töötav Stipp kirjeldas seejärel katseid Steenkampi elustada, kuid naine suri, olles saanud kolm kuulitabamust, neist ühe pähe. Pistorius tulistas teda läbi vannitoa lukustatud ukse neli korda. Jooksja on tulistamist tunnistanud, kuid väidab, et tegu oli õnnetu eksituse, mitte tahtliku tapmisega.

Stipp rääkis ka, kuidas Pistorius teda anus, et ta naise elu päästaks. «Oscar nuttis kogu aeg. Ta palus jumalat: «Palun lase tal ellu jääda, ta ei tohi surra!»» kirjeldas Stipp, kellele jõudis Steenkampi elustamise ajal appi ka hoonetekompleksi juhataja Johan Stander. Pistorius lahkus ühel hetkel nende juurest, et minna teisele korrusele, ning Stippi sõnul käis tal peast läbi mõte, et jooksja võib käe enda elu külge panna. «Märkasin, et ta läheb üles ja küsisin härra Standerilt, kas ta teab, kus relv on, sest Oscar oli ilmselgelt endast täiesti väljas. Kuna ma ei teadnud, mis olukord majas valitseb, kartsin, et ta võib endale viga teha,» selgitas Stipp.

Kolmapäeval kuulis kohus lugu, kuidas Pistorius oli rahvast täis restoranis laua all kogemata püstolist ühe lasu teinud – seejuures oli tema kõrval väike laps – ning palunud seejärel sõbral süü enda peale võtta. Riiklik süüdistaja on püüdnud selle vahejuhtumi põhjal maalida Pistoriusest pilti kui relvahullust tulipeast. Kui jooksja tahtlikus tapmises süüdi mõistetakse, ootab teda tõenäoliselt vähemalt 25-aastane vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles