Rock alustab täna pingelist topeltseeriat

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janar Taltsi mängul on suur roll Rocki tulemuses.
Janar Taltsi mängul on suur roll Rocki tulemuses. Foto: Margus Ansu

«Iga aasta sellist asja ei juhtu, et meeskond peab mängima üheaegselt kahe rahvusvahelise sarja veerandfinaalseeriaid, kuid usun, et meeskond on selleks katsumuseks valmis,» lausus Tartu Rocki korvpallimeeskonna peatreener Gert Kullamäe. Täna alustavad tartlased kodus Balti liiga veerandfinaali Leedu klubi Pieno zvaigzdesi vastu, teisipäeval on aga samuti kodus EuroChallenge’i sarja veerandfinaalseeria avamäng ungarlaste Szolnoki Olaj meeskonnaga. Kaks päeva hiljem mütatakse juba Ungaris.

Kullamäe, kes peab head esinemist eurosarjas kõige olulisemaks, oli tänulik neile, kes võimaldasid tartlastel mängugraafikut muuta. Eesti meistriliiga kohtumisi lükati edasi, Balti liiga veerandfinaali korduskohtumine Pieno zvaigzdesiga peetakse aga alles 21. märtsil. «Minu kindel soov oli, et eurosarja veerandfinaalide vahele ei jääks ühtegi muud kohtumist – olenemata sellest, millise tulemusega see lõppeb,» sõnas Kullamäe. «Need on tähtsad mängud ja mõistlik on korraga keskenduda vaid ühele sarjale. Minu silmis on eurosari kõige tähtsam!»

Väga tähtsate mängude eel on kõik Rocki mängijad terved ja valmis meeskonda täie jõuga aitama. Kullamäe sõnul on ta viimastes kohtumistes sättinud mänguminuteid nii, et ühegi palluri koormus ei läheks liiga suureks, ent samas püsiksid kõik mängurütmis.

«Oleme püüdnud teha nii, et meeste pead püsiksid värskena,» rääkis Kullamäe. «Eilses trennis oli aga juba tunda, et ootusärevus hakkab sisse tulema. Tunnen ka ise, et ootan juba eelseisvaid mänge.»

Pieno zvaigzdes on ainus vastane, keda Rock pole suutnud tänavu võita. Meeskonnad kuulusid Balti liigas ühte alagruppi ning mõlemas kohtumises oli parem Leedu klubi. Kodus kaotas Rock 66:68, võõrsil aga 64:83. Kullamäe hinnangul võib see fakt tulla isegi kasuks. «Usun, et see aitab meeste motiveerimisel,» leidis ta.

Võrreldes alagrupimängudega on Leedu klubis mõned muutused. Põhiturniiril nende parim olnud, mullu Rockis mänginud Egidijus Dimša ei saa vigastuse tõttu veerandfinaalis meeskonda aidata. Tema kohale on aga palgatud ameeriklane Marshawn Powell, kes alustas hooaega Ukraina meistriliigas. Tartlaste käsutuses oleva video põhjal on tegemist igati korraliku mängumehega.

Vigastused on viimasel ajal seganud ka mängujuht Rolandas Alijevast, kuid viimastes kohtumistes on ta juba vähehaaval mänginud. «Leedu klubi mängujoonises ei tohiks erilisi muudatusi olla,» märkis Kullamäe.

Leedu meistriliigas on Pieno zvaigzdes võitude poolest teisel kohal, kuid kaotuste arvu arvestades ollakse neljandad. Seega pole vaja kahelda, et tegemist on heast klassist meeskonnaga.

Kuigi mängijaid valmistatakse esialgu ette vaid tänaseks mänguks, peavad Ro­cki treenerid tutvuma samal ajal ka Szolnoki meeskonnaga. Neil on õnnestunud hankida videosalvestised vastase kõigi viimaste kohtumistega. Kolmapäeval alustati Ungaris koduse liiga teise etapi mängudega ja seni vaid rahvusvahelistele sarjadele keskendunud Szolnok pidas seal oma esimese kohtumise, saades kerge 29-punktilise võidu.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles