Eesti naiskond tuli noorte MMil neljandaks

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuli Tomingas.
Tuuli Tomingas. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti naiskond koosseisus Regina Oja, Meril Beilmann ja Tuuli Tomingas saavutas USAs Presque Isle’is toimuval laskesuusatamise MMil noorteklassi neidude 3 x 6 km teatesõidus neljanda koha.

Eesti avavahetust sõitnud Regina Oja tabas lamadestiirus kiirelt kõik märgid ja püsis esialgu juhtgrupis. Püstitiirus läks tal vaja kolme varupadrunit ning vahetuse andis Oja Meril Beilmannile üle seitsmendana, võistlust juhtima asunud Venemaast 56 sekundit hiljem, vahendab biathlon.ee.

Beilmann tegutses lamadestiirus kiiresti ja veatult ning tõstis Eesti neljandaks. Püstitiirus kulus tal märkide tabamiseks kaks varupadrunit ning enne viimast vahetust oli Eesti viiendal kohal. Liidrikohal olnud Prantsusmaale kaotati 1.56, kolmas koht oli veidi enam kui minuti kaugusel.

Viimases vahetuses tegi Tuuli Tomingas head sõitu, tabas nelja varupadruni abil ka kõik märgid ning tõstis Eesti veel koha võrra kõrgemale.

Ajaga 59.32,8 kulla võitnud Prantsusmaa naiskonnas sõitsid Estelle Mougel, Julia Simon ja Lena Arnaud. Järgnesid Venemaa (+10,0), Austria (+32,7) ja neljandana Eesti (+2.09,9). Viiendana lõpetanud Itaalia kaotas Eestile ligi minutiga.

Samas koosseisus sai Eesti naiskond neljanda koha ka aasta tagasi Austrias toimunud noorte MMil.

Tänavune MM sai Eesti laskesuusatajate jaoks tänase võistluspäevaga läbi, sest homsetes juunioride teatesõitudes Eesti ei osale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles