Dorbeku eksimus jättis võidule kehva varjundi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilmantas Dilys (palliga)
Vilmantas Dilys (palliga) Foto: Margus Ansu

«Valus! 13 punkti pole paha vahe, kuid oleks võinud olla 18. Pall läks korvi all käest lahti.» Nii võttis Tartu Rocki mängumees Gert Dorbek kokku eile korvpalli Balti liigas saadud 77:64 võidu Pieno zvaigzdesi meeskonna üle. Sama mees eksis 19 sekundit enne mängu lõppu korvi all, seal, kust tavaliselt sajaprotsendiliselt pall sisse pannakse. Koos lõpusireeniga kukkus seejärel aga korvi leedukate kaugvise.

Pole just tavapärane 13 punkti suuruse võidu järel kurta, kuid eile oli pärast mängu näost ära ka peatreener Gert Kullamäe. «Peatreenerid kaotavad niimoodi töökohti. Mängija paneb korvi alt mööda ja öeldakse, et peatreener on s***. Selline mäng see korvpall kord juba on,» kommenteeris Kullamäe.

Tegelikult jäi ta üldjoontes meeskonna esitusega rahule. Kaitse toimis hästi ja vastane hoiti 64 punkti peal. Samal ajal tegi korraliku mängu Rocki kahurivägi eesotsas Vilmantas Dilyse ja Augustas Peciukeviciusega – mõlemad kogusid 17 punkti, Dilys võttis lisaks maha ka 14 lauapalli.

Veidi pikemalt järele mõelnuna tunnistasid nii Kullamäe kui ka Dorbek, et 13 punkti suurene võit ei ole tegelikult üldse halb. Korduskohtumine Leedus peetakse aga alles 21. märtsil, siis selgub, kes pääseb nelja parema hulka.

Eeloleval teisipäeval võõrustab Rock veelgi tähtsamas mängus Szolnoki Olaj meeskonda, kellega minnakse vastamisi EuroChallenge’i sarja veerandfinaalis. «Balti liiga on minu jaoks juba unustatud,» ütles Kullamäe pärast kohtumist, eurosari on Rocki jaoks siiski prioriteet.

«Homme puhkame ja peame naistepäeva, siis hakkame edasi vaatama,» sõnas Kullamäe. Peatreeneri sõnul oli tema jaoks kõige olulisem, et saaks korraga rõhuda ühele liigale. Seega ongi nüüd võimalus Balti liiga ära unustada ja keskenduda mängudele Szolnokiga. Kui teisipäeval kohtutakse Tartus, siis juba neljapäeval minnakse vastamisi Ungaris. Euroliiga veerandfinaalide järel tullakse tagasi Balti liiga ja Pieno zvaigzdesi juurde.

Kuigi peamine eesmärk on Euroopas hästi esineda, tunnistas Gert Dorbek, et Balti liiga jaoks motivatsiooni leida raske ei ole. «Mis motivatsiooni otsimisest siin rääkida, kui final four on käega katsuda,» arutles ta.

Üllatusliku tagasituleku Tartu publiku ette tegi Egidijus Dimša, kes veel eelmisel hooajal Rocki särki kandis. Nimelt oli leedukas kuu aega platsilt eemal olnud, kuid tänaseks mänguks tuli ta Pieno eest taas väljakule. «Eks tal oli motivatsioon laes. Ikkagi mäng oma endise koduklubi vastu. Tubli, et meeskonnale appi tuli,» kiitis Kullamäe endist hoolealust, kuid lisas, et liiga suuri probleeme Dimša Rockile siiski ei valmistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles