Niit: enam ei saa keegi ütelda, et Niit ei saa edasi

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Niit Lalonde Gordoni järel eeljooksu finišisse rühkimas.
Marek Niit Lalonde Gordoni järel eeljooksu finišisse rühkimas. Foto: AFP/SCANPIX

«Enam pole mul pinget peal, et keegi saaks ütelda, nagu Niit ei suuda tiitlivõistlustel eeljooksust edasi saada,» sõnas Marek Niit, kes pääses Poolas Sopotis toimuval kergejõustiku sise-MMil 400 m jooksus poolfinaali 12 parema hulka. «Süda on rahul, sest peamine eesmärk sai täidetud.» Eile hilisõhtul joosti Sopotis ka poolfinaalid, kuid Niit jäi oma jooksus kindlalt viimaseks ja finaali ei pääsenud. Eestlane sai kuuendana kirja aja 47,67.

Esimest korda tiitlivõistlustel 400 m jooksus osalenud Niit läbis eeljooksus kaks 200 m pikkust ringi 46,52 sekundiga ja sai kolmanda koha. See tulemus jäi alla eestlase isiklikule rekordile ja ka tema hooaja tipptulemusele ning esialgu arvas ta, et sellise ajaga pole võimalik poolfinaali pääseda. Otse koha kindlustamiseks oleks ta pidanud lõpetama kahe esimese hulgas.  

«Tulemus tundus nukker, kui aga nägin, et järgmistes jooksudes oli võitjate aeg minuga enam-vähem võrdne, hakkasin lootma edasipääsu,» rääkis Niit, kes lõpuks oligi üks kahest, kes edenes poolfinaali aegade võrdluses. «Nüüd olen rõõmsameelne, pääsesin ju edasi. Pinged on maas ja usun, et olen võimeline ka teises ringis korralikult jooksma, sest vahepeal jääb piisavalt aega puhata.»

Poolfinaalid peeti Eesti aja järgi 22.15. Niit rääkis, et tavaliselt läheb ta sellel ajal juba magama, kuid eile tuli tal end õhtul üleval hoida. Värskuse säilitamiseks tegi ta päeval hotellitoas lõunauinaku.

Mõni päev enne MMile sõitmist rääkis Niit, et on korralikult treeninud, kuid jalgades pole õiget teravust ja värskust. Särts polnud ka eilseks taastunud.

«Tunnen end kuidagi tuimalt, kuid üldine treenitus on nii hea, et see aitab edasi murda,» märkis Niit. «Tegelikult oli joosta üsna ebamugav – startisin kuuendalt rajalt ja esimese ringi ajal polnud mul aimu, mida selja taga jooksvad konkurendid teevad. Lisaks vajus lõpp veidike ära, soovisin lõpetada ikkagi kahe esimese hulgas. Õnneks on siin head kurvid – midagi sarnast on meil USAs, siserada samasuguste kurvidega kui siin ja see on hea.»

Eestlane lisas, et peab olema tänulik eeljooksu võitnud Trinidadi ja Tobago jooksjale Lalonde Gordonile, kes tegi ees tempot ja vedas ka Niidu finišisse eilse päeva jaoks korraliku tulemusega. Mitu isiklike rekordite võrdluses Niidust eespool olnud sportlast jäi poolfinaalidest sootuks välja.

Anna Iljuštšenko ületas naiste kõrgushüppe eelvõistlusel kolmandal katsel 1.88, kuid sellest ei piisanud enamaks kui 15. kohaks. Kokku osales 17 naist. Nagu arvata võis, kujunes kõrgushüppe eelvõistluse tase kõrgeks ning kvalifikatsiooni norm 1.95 alistus seitsmele naisele. Lõppvõistlusele pääsemiseks piisas ka 1.92 ületamisest esimesel katsel. Üks kahest, kes sellisel kombel tänasele lõppvõistlusele pääses, oli endine maailma parim naiskõrgushüppaja Blanka Vlašic.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles