MMile sõitvad Eesti tänavakorvpallurid sihivad olümpiamänge

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavakorvpall.
Tänavakorvpall. Foto: Lauri Kulpsoo/ Postimees

5.-8. juunini 2014. toimuvad Mosvas FIBA 3x3 korvpalli maailmameistrivõistlused, kus Eestist osaleb nii meeste kui naiste koondis. Võistlustel osaleb kokku 35 riiki ja 48 võistkonda (24 meeste- ja 24 naistevõistkonda).

«Eestlased on tänavakossus saavutanud paremaid tulemusi, kui saalikorvpallis,» hindas tänavakorvpalli Eesti meistrivõistluste korraldaja Reigo Kimmel. «Näiteks viimastel U18 3x3 maailmameistrivõistlustel Indoneesias tuli Eesti tüdrukute koondis USA järel hõbedale.»

Täiskasvanute arvestuses pole Eestil siiski nii hästi läinud. 3x3 MMil Ateenas leppisid mehed kokkuvõttes 17. Kohaga. Naised tulid 24 võistkonna arvestuses 16. kohale, kaotades 1/8 finaalis hilisematele maailmameistritele USA tiimile.

Eesti esindusvõistkonnad MMil otsustab Eesti Korvpalliliidu 3x3 komisjon hiljemalt 5. maiks. Kimmeli hinnangul on tänaseks päevaks selge, et meeste koondise koht on käes vaid 2013. aasta 3x3 tänavakorvpalli Eesti meistril Illimar Pilgul, kõik teised mängijad ja võimalikud treenerid on veel selgitamisel.

Rahvusvaheline Korvpalliliit on seadnud võistlustel osalemise tingimuseks vähemalt kahel FIBA tunnustatud 3x3 turniiril osalemise, koos kriteeriumiga, et vähemalt 2 võistkonna mängijat peavad olema riigi parimate seas. Suvised tänavakorvpalli Eesti meisrtivõistlused on täna ainsad FIBA tunnustatud turniirid Eestis, mis tähendab, et valikuid saab teha vaid mängijate seast, kel FIBA rahvusvahelises tänavakorvpallisüsteems 3x3planet.com personaalsed kontod olemas ning mängud kirjas.

«Tänasel päeval vaatleme seda pigem pikemas perspektiivis,» ütles Kimmel, kelle hinnangul võimaldaks tänane Eesti 11. koht FIBA 3x3 korvpallis, osaleda ka näidisalana planeeritud 3x3 korvpalli Rio de Jainero olümpiamängudel, kui see nii peaks juhtuma. «Eesti läheb sel suvel korvpallis üle pika aja olümpiamängudele, olgugi, et U18 tüdrukute vanuseklassis ja noorte olümpiamängudele Nanjingis, kuid tulevikus on suure tõenäosusega Eestil suurem võimalus jõuda 3x3 korvpallis olümpiamängudele, kui saalikossus,» hindas Kimmel.

Eestis on tänavakorvpalli mängitud 1993. aastast, suvine tänavakorvpalli Eesti meistrivõistluste sari alustab 24. mail Tartust.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles