Esireket Nadal kaotas ootamatult ukrainlasele

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Dolgopolov (vasakul) alistas Rafael Nadali.
Aleksandr Dolgopolov (vasakul) alistas Rafael Nadali. Foto: SCANPIX

Maailma meeste tennise esireket Rafael Nadal jäi maineka Indian Wellsi tenniseturniiri kolmandas ringis ootamatult 3:6, 6:3, 6:7 (5) alla ukrainlasele Aleksandr Dolgopolovile.

Seejuures tuli hispaanlane maailma edetabelis 31. kohal oleva Dolgopolovi vastu otsustavas setis välja 2:5 kaotusseisust ja juhtis kiires lõppmängus 4:2, kuid võitis seejärel vaid ühe punkti. Dolgopolov kohtub neljandas ringis itaallase Fabio Fogniniga, kes päästis kaks matšpalli ja alistas prantslase Gael Monfilsi 6:2, 3:6, 7:5.

Maailma kuues reket Andy Murray pidi kõvasti pingutama, et saada jagu 20-aastasest tšehhist Jiri Veselyst (ATP 77.). Šotlane võitis lõpuks 6:7 (2), 6:4, 6:4, ehkki oli nii teises kui ka kolmandas setis servimurdega taga. Järgmises ringis on Murray vastaseks Kanadat esindav Milos Raonic.

Raske võidu sai ka Roger Federer, kes oli venelasest Dmitri Tursunovist parem 7:6 (7), 7:6 (2). «Tunnen, et seis on mõnus,» lausus karjääri jooksul Indian Wellsis neli korda võidutsenud šveitslane. «Tean, kui mängin korralikul tasemel. Hoolimata kahest kiirest lõppmängust tundsin ennast täna vabalt. Okei, kaotasin oma servi – ikkagi jäin rahulikuks. Jäin teises setis kaotusseisu – rahu. Ja tulin mängu tagasi. Sellistel hetkedel tajud erilist enesekindlust,» lausus Federer Reutersi vahendusel.

Federeri kaasmaalane, jaanuaris Austraalia lahtised võitnud Stanislas Wawrinka kasvatas oma tänavuse võiduseeria 13 mänguni, alistades vaid 49 minutiga 6:0, 6:2 itaallase Andreas Seppi. Indian Wellsis koos paarismänguturniiril osalevad Federer ja Wawrinka lähevad neljandas ringis võitmise korral üksikmängu veerandfinaalis omavahel vastamisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles