Kahepaat võitles välja hõbemedali!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti paarisaeruline kahepaat tuli Pekingi olümpiamängude finaalis teiseks ja teenis Eestile esimese medali Pekingist. Tõnu Endrekson ja Jüri Jaanson pärast medalitseremooniat.
Eesti paarisaeruline kahepaat tuli Pekingi olümpiamängude finaalis teiseks ja teenis Eestile esimese medali Pekingist. Tõnu Endrekson ja Jüri Jaanson pärast medalitseremooniat. Foto: Raigo Pajula

Eesti paarisaeruline kahepaat tuli Pekingi olümpiamängude finaalis teiseks ja teenis Eesti esimese medali neilt olümpiamängudelt.

«Seitsesada meetrit enne lõppu panin kõik välja, tavaliselt alustame lõpuspurti küll 500 meetrit enne finišit aga vaatasin, et vastased lähevad eest ära,» rääkis vanameister Jaanson pärast finišit.

Tõnu Endrekson lisas kõrvalt, et tal on hea meel, et oli valmis Jaansoni sisse lükatud käiguga kaasa minema.

«Sellises vanuses peabki juba valmis olema,»tögas kõrval Jaanson.

Mehed olid finišisse jõudes täiesti läbi. Jüri Jaanson vajas isegi turgutamist ja abi, et ta suudaks medalisteremooniale minna. «Ma olen nii läbi, ma mõtlesin, et lõppu ei tulegi,» rääkis Jaanson teda finaali viimastel meetritel vallanud emotsioonidest.

«Minu meelest õnnestus täna kõik perfektselt,» sõnas Endrekson ning naljatles, et kui poolfinaalis jäeti veel üht-teist varuks, siis nüüd pigistati kõik jõuvarud välja. «Hambad ristis käik sai ka välja käidud.»

Enne sõitu mingeid taktikalisi kokkuleppeid mehed ei teinud. «Me ei rääkinud sel teemal ühtegi sõna. Läksime lihtsalt enda sõitu tegema,» tunnistas Endrekson.

Pärast finišeerumist küsis Jaanson Endreksonilt esimese asjana, kas nad on teised või kolmandad. Endrekson nägi tulemustetabloolt seisu ning vastas: «Teised!»

Kuldmedal läks kogu sõitu domineerinud Austraalia paarile David Crawshay - Scott Brennanile.

Eestlased Jüri Jaanson - Tõnu Endrekson alustasid rahulikult ja lisasid koguaed tempot, tõusid poolel maal kolmandaks ja viimase saja meetriga suutsid ennast napilt ette rebida Suurbritannia paadist koosseisus Matthew Wells - Stephen Rowbotham, kes pidid leppima siis pronksmedaliga.

Kahepaadi finaali tulemused:


1. Austraalia 6.27,77

2. Eesti 6.29,05

3. Suurbritannia 6.29,10

4. Uus-Meremaa 6.30,79

5. Prantsusmaa 6.33,36

6. Sloveenia 6.33,96

Sõidu käik:

Finiš: Austraalia võidab ja Eesti ületab finišijoone teisena, kolmas on Suurbritannia paat.

1500 meetrit: Austraalia ees ja Eesti Suurbritannia selja taga kolmandad.

1000 meetrit: Austraalia ikkagi ees, eestlased tõusnud kolmandaks.

500 meetrit: Eestlased viiendad, ees Austraallased.

Algkiirendus kõigil suhteliselt võrdsed, eestlased kuskil kolmandad - neljandad.

START!

Eestlased on teisel veel.

Meeste kahepaadid on stardis.

Nüüd toimub meeste roolijata kahepaadi autasustamistseremoonia ja paarisaeruliste kahepaatide start on edasi lükatud ühe minuti võrra ehk see hakkab siis kell 12.11.

Naiste finaali võitja selgitamiseks on vaja fotofinišit, võitjateks kroonitakse uus-meremaalannad, teiseks jääb Saksamaa paat.

Käib naiste paarisaeruliste kahepaatide finaal, pärast seda ongi kord meeste finaali käes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles