Kalev tahab jätkata laienevas Ühisliigas

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Keerles (palliga)
Rait Keerles (palliga) Foto: Toomas Huik

Viimastel aastatel Kalev/Cramo nime kandnud korvpalliklubi presidendi Ivar Valdmaa sõnul
soovitakse ka tuleval hooajal osaleda suures mängus – see tähendab, et lisaks Eesti meistriliigale ja Balti liigale lüüakse kaasa Ühisliigas.

Valdmaa teada laieneb lõppenud hooajal kaheksa meeskonnaga algust teinud Ühisliiga 16-liikmeliseks. Põhiturniiril jagatakse meeskonnad kahte alagruppi, kus mängitakse kodus- ja-võõrsil-põhimõttel, sellele järgnevad kohamängud.

«Liiga tase on väga kõrge, ilmselt kuulub sinna viis Euroliiga klubi,» märkis Valdmaa. Euroliiga meeskondadest heitlevad Ühisliiga trofee eest Moskva CSKA, Himki, Kaunase Žalgiris, Vilniuse Lietuvos Rytas ning Poola Asseco Prokom. Poola kõrval võib uue riigina liituda ka Soome.   

Kalev/Cramo juhi sõnul tuleb nii tugevas liigas mängimiseks komplekteerida konkurentsivõimeline meeskond. Aprilli teises pooles käiski Valdmaa Moskvas võimalike toetajate ja Ühisliiga bossidega kohtumas. Ilmselt olid kõnelused edukad – igatahes saabuvad liiga juhid esmaspäeval Tallinna.

«Nädalavahetusel on nad Poolas ning sealt sõidavad siia,» rääkis Valdmaa, kes annab endale aru, et alla kümne miljoni kroonise eelarvega pole Ühisliigas peksupoisi staatusest pääsu.

Kas suurem osa eelarvest tuleb esialgu saladuses püsivalt, Venemaalt pärit toetajalt, ei soovinud ta kommenteerida.

Tänavu Ühisliigas vaid kaotustega leppinud ja Eesti meistrisarjas pronksiga jäänud Kalev/Cramo juht kinnitas, et vaikselt tegeletakse ka mängijate otsimisega, ent enne rahaliste võimaluste selgumist ei saa lepinguid sõlmida.

Valdmaa sõnul tugevdatakse meeskonda kolme välismängijaga. «Seda pole küll palju, aga nad peaksid olema kõvad tegijad,» nentis ta. «Tugevate leegionäride kõrval saavad meie oma mängijad areneda. Mehed peavad selgeks saama, kas nad tahavad pidada hooaja jooksul kodus 30 mängu või osaleda hoopis tõsisemal tasemel.»

Ta lisas, et just Ühisliiga peaks olema see präänik, millega häid mängijaid oma rivistusse meelitada.

Lahtine on seegi, kes hakkab uuel hooajal kalevlasi juhendama. Klubi bosside peadest on käinud läbi mitu ideed, kuid reaalseid otsuseid pole veel sündinud. «Loodetavasti saab juuni keskpaigaks kõik selgeks,» lausus Valdmaa ning andis mõista, et suure tõenäosusega on tegemist Eesti treeneriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles