Wenger asus õhtuse mängu eel kohtunikku töötlema

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsene Wenger.
Arsene Wenger. Foto: SCANPIX

Londoni Arsenali jalgpalliklubi peatreener Arsene Wenger alustas enne tänaõhtust Meistrite liiga kaheksandikfinaali korduskohtumist Müncheni Bayerni vastu norralasest väljakukohtuniku töötlemisega.

Wenger sõnas, et loodetavasti annab Svein Oddvar Moen neile «ausa võimaluse» Bayerniga rinda pista. Avakohtumise võitis Müncheni klubi Londonis 2:0, seejuures sai Arsenali väravvaht Wojciech Szczesny juba 37. minutil punase kaardi, kui tõmbas viimase mehena maha Arjen Robbeni. Wenger tuletas meelde, et see pole Arsenalile viimaste aastate jooksul sugugi esimene kord olulist mängu vähemuses mängida.

Arsenal jäi kümnekesi ka 2006. aasta finaalis, kui eemaldati väravavaht Jens Lehmann, ning kolm aastat tagasi kordusmängus Barcelonaga. Kodumäng oli võidetud 2:1, ent Nou Campil saadeti platsilt minema Robin van Persie, Arsenal kaotas ja langes konkurentsist. Wengerilt küsiti ka, kas ta on mures, et Moen vilistab igapäevaselt Norra liigas, mitte mõnes Euroopa tippliigas.

«Tahaks näha head kohtunikku,» vastas prantslane. «Mida lähemal nad tippliigadele on, seda suurem on võimalus, et nad märkavad trikke, mis võivad mängu otsustada. Aga see kehtib ka Bayerni kohta. Vahel on raske, kui tuled liigast, kus tempo ei ole nii kõrge. Ma ei tea seda kohtunikku ja kui aus olla, siis ma ei vaata kunagi enne mängu, kes vilistab. Mul pole eelarvamusi. Keerulistel hetkedel on lihtsalt hea, kui kohtunikul on kogemusi. Loomulikult ei taha keegi, et punast kaarti väärinud mängija platsile jäetaks, aga samas ei soovi keegi ka mängu tappa, kui olukorrad on veidi erilised. Tasakaalu leidmisel mängivad kogemused kohtuniku puhul suurt rolli,» lõpetas Wenger mõistukõne.

Inglismaa klubid on korra juba kohtuniku kritiseerimise eest karistada saanud – Manchester City peatreener Manuel Pellegrini peab pärast kaheksandikfinaali avamängu 0:2 kaotust Barcelonale kaks mängu vahele jätma, sest lausus, et rootslasest kohtunik Jonas Eriksson soosis vastaseid. Lisaks märkis Pellegrini, et nii kogenematu kohtunik ei oleks tohtinud nii tähtsas mängus õigust mõista.

Bayerni ja Arsenali mäng algab täna Eesti aja järgi kell 21.45, teises tänases kohtumises on vastamisi Madridi Atletico ja AC Milan. Avamängu võitis Atletico võõrsil 1:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles