Sõber kirjeldas Pistoriuse relvalembust: oled sa hulluks läinud?

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius.
Oscar Pistorius. Foto: SCANPIX

Pretorias jätkuval kohtuprotsessil oma elukaaslase Reeva Steenkampi tahtlikus tapmises süüdistatava Oscar Pistoriuse üle ilmnevad aina uued detailid, mis süvendavad muljet, et Pistoriuse näol oli tegemist suure relvasõbraga, kes ei tajunud alati oma tegude tagajärgi.

Pistoriuse sõber Darren Fresco kirjeldas Pistoriuse varasemaid kokkupuuteid relvadega – nii õnnetut tulistamist restoranis kui ka vahejuhtumit, millest rääkis paar päeva tagasi jooksja endine elukaaslane Samantha Taylor. Pistorius ja Taylor viibisid mõlemad Fresco autos, kui politseipatrull selle kiiruseületamise tõttu peatas. Politseinik võttis küsitlemise käigus kätte Pistoriusele kuulunud ja autos olnud relva, millest kukkusid kuulid välja.

Seepeale Pistorius vihastas ja kõmmutas politseiniku lahkumise järel auto katuseluugist paar lasku taevasse. «Sõitsime edasi, kui ta ilma igasuguse hoiatuseta katuseluugist välja tulistas. Pauk käis otse mu kõrva ääres ja lõi pea meeletult kumisema, tundsin, nagu mul oleks kõrvust verd jooksnud. Pidasin auto instinktiivselt kohe kinni ja küsisin – vabandage mu sõnakasutust – et kurat, oled sa päris hulluks läinud?» kirjeldas Fresco. «Ta ainult naeris.»

Fresco viibis Pistoriuse seltskonnas ka siis, kui neil kaasas olnud relv Tasha restoranis kogemata lahti läks. «Ulatasin talle laua alt relva, et ta saaks seda vaadata. Arvasin, et kõik on ohutu, sest olime varem koos lasketiirus käinud ja teadsin, et ta on relvade alal asjatundja. Ütlesin talle, et relvas on üks sees – pidades silmas, et seal on üks kuul.»

Pärast pauku jäi restoran haudvaikseks ja Pistorius libistas relva laua all Frescole tagasi. «Ta ütles, et tema ümber on liiga palju meediakära ja palus, et ma süü enda peale võtaksin,» lausus Fresco, kes täitiski jooksja palve.

Pistoriuse advokaat Barry Roux üritas hommikul kahtluse alla seada tunnistajapingis olnud patoloogi Gert Saaymani pädevust, vihjates põhjendamatutele järeldustele. Saayman lausus seepeale Roux’le, et on 30-aastase tööstaaži juures viinud läbi umbes 15 000 lahkamist. Protsess jätkub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles