Schumacher pole halvatud, kuid on kaalus 20 kilo kaotanud

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher.
Michael Schumacher. Foto: SCANPIX

Grenoble'i haiglas suusaõnnetuse järel koomas lamav seitsmekordne vormel-1 sarja maailmameister Michael Schumacher on kaotanud kaalus umbes 20 kilo, tema täieliku paranemise võimalused kahanevad aga iga päevaga.

Itaalia ajalehe La Gazzetta dello Sport teatel on jätkuvalt kunstlikus koomas viibivale Schumacherile tehtud testid, mis näitavad, et sakslane pole halvatud. Küll aga on tema kehakaal langenud enam kui kahe kuuga 20 kilo – 75 kilolt 55 kiloni.

Saksa väljaandega Sonntagsblick vestlesid aga kaks eksperti, kes on ühel meelel, et endist Schumacheri ei nähta enam isegi siis, kui sakslane peaks viimaks koomast ärkama.

«Me ei tea tema tegelikku seisundit – seda ei tea isegi teda ravivad arstid. Praegu on tegu vaid spekulatsioonidega,» rõhutas Mark Mader. «Aga see kärme ja naeratav Schumacher, keda me tunneme, ei tule enam kunagi tagasi. Mida kauem inimene koomas on, seda ebatõenäolisem on, et kõik aju funktsioonid taastuvad,» sõnas ta.

Sama leidis Baseli haigla peaarst, kelle erialaks on taastusravi. «Võimalus, et Schumacher täielikult paraneb, kahaneb iga päevaga,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles