Huvitav heategevus: ManU staarid annetavad oma kasutatud mängusokke

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shinji Kagawa (vasakul), Alex Buttner ja Phil Jones.
Shinji Kagawa (vasakul), Alex Buttner ja Phil Jones. Foto: Manchester Unitedi Instragrami konto

Manchester Unitedi mängumehed Shinji Kagawa, Alex Buttner ja Phil Jones on koostöös Unitedi partneri Kagome'iga asunud abistama kolm aastast tagasi Jaapanit tõsiselt raputanud Tohuku maavärina ja tsunami ohvreid. Unitedi ridadesse kuuluvad mängijad on heategevuseks annetanud oma mängudes kasutatud sokke, millest hakatakse tegema nukke.

Unitedi meeskond avaldas oma Instagrami lehel pildi Kagawast, Buttnerist ja Jonesist, kes poseerivad kasutatud sokkidega. ManU mängumeeste heategevuseks annetatud sokkidest tehakse spetsiaalsed Jaapani nukud, mis pannakse heategevusliku tuluga oksjonile, et koguda raha 2011. aasta 11. märtsil Jaapanit tabanud Tohuku maavärina ja tsunami ohvritele.

2011. aastal toimus Jaapanis 9,0 suuruse magnituudiga maavärin, mis tõi omakorda kaasa suurt purustustööd teinud tsunami. Käesoleva aasta 2014. aasta veebruaris teatasid Jaapani ametlikud võimuesindajad, et 2011. aasta märtsis toimunud katastroofis hukkus 15 884 inimest, kadunuks jäi 2633 ja vigastada sai 6148 inimest. Purustustööde tagajärjel sai kahjustada 1 075 915 hoonet, neist 129 225 purunesid täielikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles