Kehvas vormis Northug lõpetas hooaja enne viimast MK-etappi

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug Sotši olümpiamängudel.
Petter Northug Sotši olümpiamängudel. Foto: SCANPIX

Norra murdmaasuusataja Petter Northug, kes lõi möödunud sügisel ülejäänud Norra koondisest lahku ja pidi veebruaris Sotšis toimunud olümpiamängudel leppima oodatust kehvemate tulemustega, otsustas hooaja lõpetada juba enne MK-sarja viimast etappi Falunis.

28-aastasel Northugil on alates möödunud sügisest olnud keerulised ajad: esmalt otsustas ta ülejäänud Norra koondisest lahku lüüa ja eraldi treenima hakata, seejärel tabas teda Sotši OMi eel tõsine haigus. Olümpia ajaks sai Northug küll vormi, ent pidi leppima oodatust kehvemate tulemustega: individuaaldistantsidel pidi ta leppima 17. ja 18. kohaga, vabatehnikasprindis ta finaali ei jõudnud ning teatesõidus ja sprinditeate finaalis sai kirja neljandad kohad.

Ka viimased MK-sarja etapid pole norralasel üleliia edukalt läinud: üle-eelmisel etapil Lahtis sai Northug sprindis 34. koha ja loobus 15 km sõidust, eelmisel nädalal jättis ta minemata ka Drammeni sprindi ja Holmenkolleni 50 km sõidu startidesse.

Keeruliste aegade tõttu otsustas Northug, et lõpetabki hooaja varem ehk jätab viimasele MK-etapile Falunisse minemata. «Otsus on vastu võetud, ta ei võistle Falunis,» kinnitas Northugi treener Eirik Myhr Nossum Norra rahvusringhäälingule.

«Ta pole viimasel ajal piisavat teravust tundnud ega saanud teha vajalikke treeninguid, et Falunisse minna. Seetõttu võib ta sama hästi jääda koju ja vaadata võistlusi televiisorist. Loomulikult on tal kahju, et ei saa minna, sest seal on järgmisel aastal toimuva MMi rajad ja ta oleks tahtnud need üle vaadata. Aga nalja pole: selleks, et minna MK-etapile, peab olema sajaprotsendiliselt vormis, ta teab seda väga hästi,» lisas Nossum.

Falunis sõidetava viimase MK-etapi eel on sarja üldliidriks norralane Martin Johnsrud Sundby, kellel on koos 1288 punkti. Teisel kohal on venelane Alexander Legkov (811 p) ja kolmas Norra suusataja Chris Andre Jespersen (739 p). Viimase etapi vahele jättev Northug on 539 punktiga neljas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles